ISI YALITIMI İLE %40 TASARRUF

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), ısı yalıtımı ve tasarrufu bilincinin tüm Türkiye’de yaygınlaşması için Samsun’da başlattığı Anadolu Buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor

ISI YALITIMI İLE %40 TASARRUF
27 Temmuz 2018 - 15:03
Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), ısı yalıtımı ve tasarrufu bilincinin tüm Türkiye’de yaygınlaşması için Samsun’da başlattığı Anadolu Buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor. Antalya’da düzenlenen ikinci toplantıda, enerji verimliliği alanında doğru bilinen yanlışlar masaya yatırıldı.
Antalya gibi sıcak iklimlerdeki binaların ısı yalıtımı yapılmasına ihtiyaç olmadığı algısının yanlış olduğunu söyleyen VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, “Isı yalıtımı yalnızca binayı ısıtmak için yapılan bir uygulama değildir. Binaların soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirir. Yaz aylarında ödenen klima faturaları göz önüne alındığında, sıcak bölgelerde oturan kişilerin de ısı yalıtımı yaptırması gerekir. Isı yalıtımı ile soğutma için yapılan harcamalarda en az %40 tasarruf elde edilir” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum