İsimsiz kahraman!...

4 Bakanı Bırakın, 1 Bakana İyi Bakın! 1950 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Karayollarının başına gelen Genel müdürler daha sonra Türk siyasetinde çok önemli yerlere gelmişlerdir

İsimsiz kahraman!...
26 Ocak 2019 - 10:56
4 Bakanı Bırakın, 1 Bakana İyi Bakın!

1950 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Karayollarının başına gelen Genel müdürler daha sonra Türk siyasetinde çok önemli yerlere gelmişlerdir.

Türkiye’nin gözde kurumları arasında yer alan Karayolları Genel Müdürlüğü tarihinde, ilk Trabzon’lu Genel müdür Abdulkadir Uraloğlu'dur.

Kendisini atayan ise yine bir Trabzon’lu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Karayolları Genel Müdürlüğünden sorumlu Bakan Yardımcısı Enver İskurt'tur.

Bu üçlünün Trabzon ayağında ise reklamı hiç sevmeyen, basından uzak durmaya özen gösteren ancak şehrin her tarafını imar eden (Çünkü, Moloz kavşağında o var, Gazipaşa Üst Geçidinde o var, Kanuni Bulvarı'nda, Zigana ve Cankurtaran Tüneli'nde o var), aslen Rizeli olsa da Çömlekçi Mahallesi'nde doğup büyüyen Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş bulunuyor.

Bayramçavuş bu göreve geldikten beş yıl sonra devletin lojmanına taşındı. Devletin aracını kullanmaz, kendi aracıyla gezmeye özen gösterir, takım elbise giymeyi sevmez, şantiyeyi kıyafetiyle gezmeye özen gösterir. Adına 'isimsiz kahraman' dersek inanın yeridir.

Ne sorsanız, nereye sorsanız Bakan Turhan ve Genel Müdür Uraloğlu'nu işaret eder. Adeta 'Ben bilmem merkez bilir' der gibidir.

Biraz da Bakan Turhan'dan söz etmek istiyorum.

AK Parti iktidarının göreve geldiği ilk hafta İstanbul Bölge Müdürlüğüne atadığı Cahit Turhan ardından Karayolları Genel Müdür Yardımcılığına ve Karayolları Genel Müdürlüğüne yükselmiş. Bu görevi aralıksız 12 yıl yürüttükten sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına ve Danıştay üyeliğine atanmıştır.

Buradan emekli olduktan sonra dört büyük firmanın kurduğu Kuzey Marmara projesinin CEO'luğuna getirilmiş, orada da hemşehrilerinden oluşan büyük bir ekip kuran, Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Üçüncü Havalimanı'nın yollarını inşa eden Turhan Ulaştırma Altyapı Bakanlığına getirilmiş. İlk iş olarak da kendi ekibini kuran Turhan emin adımlarla bu ülkenin imarına ve geleceğine imza atmaya devam etmektedir.

Sürmene Yeniçam Tersanesi'nin atıl durumdan kurtarılması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na tahsisini sağlamış.

Bu kabinede Trabzon’lu dört bakan var…

Ancak siz yine de bir bakana bakın!

Çünkü her tarafta onu göreceksiniz…

Unutmayın, iş bilenin kılıç kuşananındır!...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum