İŞTE YANGINLARIN ÇIKIŞ NEDENİ!

İlimizde 01-02 Şubat 2015 tarihlerinde meydana gelen yangınlarla ilgili Valiliğimiz tarafından 3 Şubat 2015 tarihinde Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN imzalı yazılı bir açıklama yayınlanmış, yangınlara kar

İŞTE YANGINLARIN ÇIKIŞ NEDENİ!
04 Şubat 2015 - 16:39
İlimizde 01-02 Şubat 2015 tarihlerinde meydana gelen yangınlarla ilgili Valiliğimiz tarafından 3 Şubat 2015 tarihinde Valimiz Sayın İbrahim ŞAHİN imzalı yazılı bir açıklama yayınlanmış, yangınlara karşı önlem alınması için tüm kurum ve kuruluşlar uyarılmış ve vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları belirtilmiştir.

Ayrıca yazılı açıklamada, bölgemizde çıkan yangınların son günlerde yaşanan fırtına ve rüzgâr nedeniyle, çoğu elektrik hatlarından ve vatandaşlarımızın gazel, anız ve ısınma amaçlı yakılan ateşten kaynaklandığı, sonucunda da maddi hasarlar ve doğal hayatta yaşayan canlıların yok olduğuna dikkat çekilmiştir.

Yapılan açıklamanın ardından bazı yayın organlarında bir kurum yetkilisinin, ‘Ciddi durumlarda tespiti yapılmadan, sadece ihbarlar ışığında yanlış bilgileri kamuoyuyla paylaşmanın doğru ve inandırıcı olmadığını belirtmek istiyorum’ ifadelerini içeren haberler yer almıştır.

Valiliğimiz tarafından yapılan açıklama tüm kurum ve kuruluşların uyarılması, vatandaşlarımızın duyarlı olmaları amaçlı yapılmış olup, hiç bir kurumun zan altında bırakılması hedeflenmemiştir.

Bu doğrultuda, Samsun Orman İşletme Müdürlüğü ve Bafra Orman İşletme Müdürlüğü görev alanlarında meydana gelen yangın nedenleri, adı geçen işletme müdürlüklerinin tespiti neticesinde aşağıda belirtilmiştir.

1-Çarşamba İlçesi Gülyazı ve Ordu Mahallesinde nedeni bilinmeyen,

2-Çarşamba ilçesi Soğucak Mahallesinde nedeni bilinmeyen,

3-Atakum İlçesi Kulacadağ köyünde Elektrik hattı kopması neticesinde,

4-Atakum İlçesi Kayagüney Köyünde fındık bahçesi temizlerken,

5-Salıpazarı İlçesi Esenli Köyünde Elektrik hattından,

6-Ayvacık İlçesi Sofualan Köyünde Elektrik hattından çıkmıştır.

7-Bafra İlçesi Elifli Mahallesinde nedeni bilinmeyen,

8-Yakakent İlçesi Gündüzlü Köyünde vatandaş ihmali,

9-Yakakent İlçesi Küplüağızlı Köyünde Elektrik hattından çıkmıştır.

Nedeni bilinmeyen yangınların araştırması halen devam etmektedir. Yangınların tamamı söndürülmüştür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum