İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ

İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ İş’ten Atıyorum, 2015 te işsizsiniz… Halkların Demokratik Partisi Samsun İl başkanı Cevdet Bakın İlkadım belediyesinde işten çıkartılan işçilerin hakkın

İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ
05 Ocak 2015 - 00:29
İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİN YANINDAYIZ

İş’ten Atıyorum, 2015 te işsizsiniz…

Halkların Demokratik Partisi Samsun İl başkanı Cevdet Bakın İlkadım belediyesinde işten çıkartılan işçilerin hakkında basın açıklaması yaptı.
Çalışanlar için en önemlisi iş güvencesidir. Tüm çalışanlar yarın işsiz kalır mıyım korkusundan kurtulmak zorundadır. İşten Atılma korkusu emekçileri köleleştirir. Ucuz ücrete razı eder. Hele hele sendikaları da işverenlerin güdümünde ise emekçiler kölelik ücretine. Açlık sınırında ücretlere mahkûm olurlar.

Asgari ücreti belirleyenler günde iki simit parası zam yaparlar seslerini, bile çıkaramazlar. Sistem bu. Kapitalizmin geldiği nokta taşeronlaştırma. Sendikasız, iş güvencesiz, grevsiz bir çalışma hayatı. Her yıl olduğu gibi 2015 yılı için belirlenen asgari ücretle, işçi ve emekçiler yine yoksulluk ve sefalet içinde yaşamaya devam edeceklerdir.
Diğer taraftan işsiz kalmak daha da kötü. İlkadım belediyesinde çalışan taşeron işçiler işsiz kaldılar. Yeni yılla birlikte aldıkları hediye işten atılma oldu. Bu her belediyede her kurumda olduğu gibi taşeron işçilerinin başına gelen bir olay. Yeni de değil. Yandaşları işe alma için, daha ucuz iş gücü sağlamak için, dün de vardı. Bugün de var. Bu gün İlkadım Belediyesinde çalışan işçilere sıra geldi. Yarın kime bakacağız. Tam bir hukuksuzluk ve keyfilik... İlkadım belediyesinde işten atılmaları şiddetle kınıyoruz. İnsanları işsiz, aç, bırakmanın hiçbir gerekçesi, açıklaması olamaz. Kabul edilemez.
Halkların Demokratik Partisi olarak emeğin, alın terinin değerini biliyoruz. Emekçinin
yanındayız. Taşeronlaşmaya karşı çıkmadan emekçilerin güvenceli bir çalışma hayatına kavuşması mümkün değil. İş cinayetlerine, örgütlenme ve sendika seçme özgürlüğüne, güvenceli bir çalışma koşullarına sahip olmak hakkımızdır. Tüm çalışanlar olarak “taşeronlaşmaya hayır” demek zorundayız. Kısaca çalışanlar kendilerini en ucuza ve çok ve en sağlıksız ortamlarda çalıştıran sisteme “kapitalizme” karşı çıkmak zorunda, bu düzeni bozmak zorundadır.
Halkların Demokratik Partisi insanı temel alıyor.
İnsanca yaşamasını, doğasını, suyunu, ekmeğini sağlığını temel alıyor. İnsan onuruyla barış içinde yaşamasını esas alıyor. Bu çerçevede işten atılan Belediye çalışanlarının yanında olacağımızı açıklıyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum