İSTİKLAL'DEN İSTİKBAL'E

İSTİKLAL’DEN İSTİKBAL’E Samsun, İstiklal Mücadelesinin başladığı şehir

09 Ağustos 2014 - 22:05
İSTİKLAL’DEN İSTİKBAL’E

Samsun, İstiklal Mücadelesinin başladığı şehir.

Atatürk, Samsun’a çıkarak Anadolu’daki milli mücadele başlattı.

O dönem İstiklali arayan Atatürk’ü örnek alan siyasiler bugünlerde İstikbal’i aramak için Samsun’a geliyor.

İki gün önce Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Samsun ve Ordu ziyaretlerine eşlik ettim.

Ordu programı sonrası akşam yemeğinde Hanımefendi ve İhsanoğlu ile birlikte yan yana yemek yeme fırsatı da buldum.

Bendeki imajı tam bir Türk ailesi olduğu ve Türk siyasetine yeni giren birisi olarak iç siyasette hızlı yol aldığı oldu.

Toplantı ve mitingde birçok siyasi parti temsilcisiüyesi ve tabanı vardı.

Siyasi partilerin yan yana durmaları, aralarındaki tahammül sınırlarını kaldırmaları, ortak hareket edebilmeleri, aynı fikir etrafında toplanabilmeleri, Türk siyasi tarihine yeni bir soluk getirmiştir.

Bu görüntü Türk demokrasisini, darbelerle, muhtıralarla maalesef olgunlaştıramamış ülkemiz için, yeni sayfa, yeni bir model, Türk Demokrasi Tarihinde yeni bir seviye olacaktır.

Yıllardan beri ideoloji ve parti tabanından çekinerek bir araya gelememiş, soğuk savaşın etkisi ile ayrıştırılarak çatışmış insanların artık tabandan ve ideolojiden yana bir kaygıları yok.

Çünkü “Mevzu Bahis Vatansa Gerisi Teferruattır.” düsturu söylemden öteye gitmiş görünüyor.

Her pehlivan birbiri ile düşman değildir. Arkadaş, dost hatta kardeş olanları bile vardır ama er meydanına çıktıklarında kıyasıya mücadelelerini verirler.

Ekmeleddin Bey’in adaylığı konusunda da ortak bir çatı aday çıkartmak partileri, ideolojileri asla etkilemeyecek aksine güçlendirecektir.

Yabancı basının çok yoğun ilgisini gördüm, hatta Samsun’da hiç bu kadar yabancı basın görmemiştir.

Arap kökenli İngiliz bir gazeteci ile konuştuğumda yorumu şu oldu; “Siz Ekmeleddin Bey’i yeni tanıyorsunuz, biz kendisini 2000’li yılların başından beri aktif takip ediyoruz. Birleşmiş Milletlerin Ban Ki-moon’u neyse bizim için yani, İslam Dünyası ve Ortadoğu için de İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu O dur.

Pazar günü ilk tur oyumuzu kullanacağız.

Memleketin huzur, barış, birlik ve istikrara çok ihtiyacı olduğu bu günlerde seçimlerin, Türkiye’de, Ortadoğu’da, İslam ve Türk Coğrafyalarında hayırların başlangıcına vesile olmasını temenni ediyorum.

Milletin ve Milli İradenin, İstiklal’den İstikbal’e olan bu yolculuğunda;

Hepinize hayırlı pazarlar…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum