İzleme Komisyonu'ndan OKA'ya ziyaret

Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, kurum ziyaretleri kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti

İzleme Komisyonu'ndan OKA'ya ziyaret
21 Mayıs 2015 - 18:05
Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, kurum ziyaretleri kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti.

Kadın Dostu Kentler Birleşmiş Milletler Ortak Programı’na bağlı olarak Samsun Valiliği ile ortaklaşa yürütülen çalışma olan Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında oluşturulan İzleme ve Değerlendirme Komisyonu kurumlara ziyaretlerini sürdürüyor. Komisyon son olarak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)’nı ziyaret etti. Aile ve sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan ve Samsun Engelli Kadınlar Derneği Başkanı Selma Gündoğdu’nun yer aldığı komisyon, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve Planlama Birimi Uzmanı Tuğba Şavlı ile görüştü.

AMAÇ KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ

Yerel düzeyde kadın-erkek eşitliğinin güçlendirilmesini amaçlayan proje kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, “Kadın ve Eğitim Hizmetleri”, “Kadın ve Sağlık Hizmetleri”, “Kadının Ekonomik Hayata Katılımı”, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele”, “Kadınların Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı” ile “Kadın ve Kentsel Hizmetler” gibi ana başlıklar üzerinde durulurken, eylem planına göre yapılan faaliyetler istendi.

RAPOR HAZIRLANACAK

Ziyaret sonunda, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen’e Canik Belediyesi tarafından bastırılan “Gelenekten Modarniteye Samsun” kitabı hediye etti. 2013-1018 yıllarını kapsayan Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirilen ziyaretler sonunda, komisyon tarafından Değerlendirme Raporu oluşturulacak ve elde edilen bilgiler kamuoyu ile paylaşılacak.

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum