JAPONYA'DA HİROŞİMA, TÜRKİYE'DE ÇANAKKALE

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

JAPONYA'DA HİROŞİMA, TÜRKİYE'DE ÇANAKKALE
19 Mart 2017 - 13:51
7- Boş kalıp haberCumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü münasebetiyle, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret etti.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Tufan Akcagöz, "Şehitlik, sanki bu toprakların insanına biçilmiş bir gömlek gibi. Gazilik, sanki bu coğrafya insanına aitmiş gibi. Alnımıza bu yazılmış. Kimi şehit olmuş, kimi gazi. Vatanı savunmak uğruna şehit olan, gazi olan ecdadın ruhu şad olsun. Hayatta olan gazilerimize Allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin. Verdikleri mücadele, hepimiz için önemli bir anlam taşıyor. Gazilerimiz ve şehitlerimiz, yaşadığımız bu günlerin hazırlayıcısıdır. Bunu bilmeden ve anlamadan, geleceğe bakmamız mümkün değildir. Çanakkale'de, katıksız kuru ekmekle savaşan ecdad, bizim bağımsızlığımızın teminatı oldu. Çanakkale geçilmez dedirtmek, az iş değildir. Japonya tarihinde bir Hiroşima var, bir Nagazaki. Hangisi Çanakkale'nin etki alanı kadar bir büyüklüktedir? Biz, kendi topraklarımızda verilen bu mücadelenin farkında olmak zorundayız. Farkında olmaz isek yarın bir gün başımıza aynı musibetler yine gelir dolanır. 18 Mart, Çanakkale zaferinin tarihidir. Çanakkale Zaferi, dünya tarihine mal olmuş bir destandır. Bunu artık bütün dünya kabul ediyor. Çanakkale deyince, bir büyük komutan akla geliyor. O da Mustafa Kemal'dir. Mustafa Kemal, Anafartalar kahramanı unvanını Çanakkale'de kazanmıştır. Kurtuluş mücadelesinin ilk önemli aşamalarından biri de Çanakkale destanıdır. Bu destanın komutanı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

Şehitlik ve gazilik mertebesinin, hak ettiği şekilde muamele görmesi gerektiğini dile getiren Tufan Akcagöz, "Şehit ve gazi, görevini layıkıyla yapmış insan demektir. Canını bu vatan toprağı için adayan ve hiçe sayan insan demektir. Şehitler, bizim her gün hatırlamak zorunda olduklarımızdır. Gazilerimiz de öyle. Geride kalanlarının ne durumda olduğu, bizim için önemlidir. Şehit yakını acaba ne durumdadır? Halinden memnun mudur? Bunlar oldukça önemlidir. Gazi ne durumdadır? Mutlu bir yaşam sürmekte midir? Bunların iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Gazilerimize ve şehit yakınlarına yaşadıkları travmayı hafifletecek maddi ve manevi destek, azami ölçüde verilmelidir" diye konuştu.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum