'Kadın-erkek birlikte hesap soracağız'

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Trabzon’daki ilçe kongrelerinin birçoğuna katılarak konuşmalar gerçekleştiren Hayriye Nurcan Yazıcı, katıldığı tüm kongrelerde ‘kadının siyasetteki y

'Kadın-erkek birlikte hesap soracağız'
19 Ocak 2015 - 17:36
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHPTrabzon’daki ilçe kongrelerinin birçoğuna katılarak konuşmalar gerçekleştiren Hayriye Nurcan Yazıcı, katıldığı tüm kongrelerde ‘kadının siyasetteki yeri ve önemine’ dikkat çekti.

Dün gerçekleşen Ortahisar kongresinde de benzer konuyla partililerin karşısına çıkan bir önceki genel seçimlerde milletvekili adayı olan Yazıcı, “Türk ve Müslüman kimliğimizin içini boşaltmaya çalışanlarla hesabımız var” dedi.

KADIN ERKEK YAN YANA YÜRÜYECEK

Parti olarak İslam dinini, siyasette kullananlardan olmadıklarını vurgulayan Yazıcı, Türk ve Müslüman kimliğinin içini boşaltmaya çalışanlarla kadın-erkek birlikte hesap sorulacağını söyledi. Partili erkeklere seslenen Yazıcı, “Eşinizi çocuğunuzu kolunuza takın ve mazisi şan ve şeref dolu Üç Hilal’in altına getirin. Ayrıca benim gibi burada çok konuşacak kadın var. Getirin buraya, muhabbet edelim, kol kola verelim. O zaman bakalım önümüzde kimse durabilecek mi?” diye konuştu.

İŞSİZLİK GENÇLERİMİZİN KARABASANI

Yazıcı konuşmasında, İstanbul’da şehit düşen Trabzonlu şehit Kenan Kumaş’ın evine yaptığı taziye ziyaretini anlatarak devam etti: “O ailenin vakur duruşu karşısında adeta eridim, bittim. Biz bu seçimde sadece iktidar için yürümeyeceğiz, şehitlerimiz ve onların çocukları için de çaba sarf edeceğiz. Yoksa öteki dünyada şehitlerimizin yüzlerine nasıl bakarız.  Taziyede şehidimizin gencecik eşi dedi ki: ‘Hocam eşimin de, benim de atamam yapılmadığı için bir yıl nişanlı durduk. Daha sonra mecburen polisliğe başvurdu’. İşsizlik ve atanma sıkıntısı gençlerimizin üzerine karabasan gibi çökmüş vaziyette. Onlar için, onların sorunlarının bitmesi için çalışacağız.”

Yazıcı sözlerini MHP’nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in şu ifadesiyle tamamladı: “Bizler yürüyeceğiz ki, millet yürüsün arkamızdan!”

Kaynak Medya 061

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum