'KADIN GÜÇLÜ OLURSA TOPLUM GÜÇLÜ OLUR'

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Geleceği şekillendiren kadınlar ne kadar güçlü olursa, toplum da o kadar güçlü olur” dedi

'KADIN GÜÇLÜ OLURSA TOPLUM GÜÇLÜ OLUR'
07 Mart 2018 - 22:25
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Geleceği şekillendiren kadınlar ne kadar güçlü olursa, toplum da o kadar güçlü olur” dedi.
Toplumun temelinin aileye, ailenin temelinin ise kadınların varlığına bağlı olduğunu belirten Başkan Edis, "Her yönden gelişmiş toplumların arka planına baktığımızda, aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınları görürüz. Bütün fedakârlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir” dedi.
KADILARIMIZI EMEĞİNİ ÖDEYEMEYİZ
Geleceğe güvenle bakabilmek ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyebilmek için, kadın haklarının, toplumun öncelikli gündemi olması gerektiğine işaret eden Başkan Edis, “Kadınlara hak ettikleri değer, yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde değil, her zaman verilmelidir. Çünkü kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Kadınlar, tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde fedakârlıkların en yücesini yapmışlardır. Kurtuluş Savaşında, kanını, canını, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımızdır" diye konuştu.
GÜCÜMÜZÜ KADILARIMIZDAN ALIYORUZ
Günümüzde kadınların, sosyal hayat içinde aktif olarak yer aldığını, çalışan, üreten konumdaki kadınların sayısının hızla artmaya başladığını ifade eden Başkan Edis, “Kadınlar annemiz, eşimiz, meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya, sevgiye layık olan, toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum bir o kadar güçlü olur. Bizler de kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Sevgi ve şefkati karşılıksız veren, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum