Kadın Meclisi'nden kadına şiddete hayır çağrısı

Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yapılan açıklamada, kadına şiddete hayır çağrısı yapıldı

Kadın Meclisi'nden kadına şiddete hayır çağrısı
25 Kasım 2015 - 18:10
Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yapılan açıklamada, kadına şiddete hayır çağrısı yapıldı.

Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi,   25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde toplantı düzenledi. Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan koordinatörlüğünde ve Meclis Başkanı Münevver Uğurlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantının ana konusunu kadına yönelik şiddet oluşturdu. Toplantıda kadına yönelik şiddete son verilmesi çağrısında bulunuldu.

10 AYDA 236 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi adına açıklama yapan Meclis Üyesi Av. Birgül Bilgin, dünyanın pek çok yerinde yüzbinlerce kadın ve çocuğun katledildiğine işaret ederek, “Kadına yönelik şiddet ve kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskı her geçen gün artmaktadır. Savaşlar, işgaller, ağır ekonomik bunalımlar ve yoksulluk biz kadınları şiddetin pençesine daha fazla itmektedir. Yerel ve ulusal medyaya yansıyan haberlere göre 2015 yılında Ekim ayına kadar 236 kadın boşanmak istediği için veya evlenmek istemediği için öldürmüştür. Öldürülen kadınlar arasında, yasal haklarını kullananlar, katili hakkında 3 kez koruma kararı çıkartmış olan da bulunmaktadır” dedi.

TOPLUMSAL TEPKİ ŞART

Av. Bilgin, “Türk Ceza Yasamızda mevcut olan ve hâkim takdirine bırakılan; ‘haksız tahrik indirimi’ ve ‘iyi hal indirimi’ ne dair maddelerin, erkek terörüne maruz kalan şiddet mağduru kadınlarda, özellikle de tecavüz ve taciz mağduru kadın dosyalarında maddelerin gerekçelerine, amacına, kapsamına ve mehaz kanunlardaki uygulama şekilleri ile uluslararası sözleşmeler hükümlerinin de dikkate alınarak toplumsal cinsiyet bakış açısından kurtulmuş olarak hukuka uygun uygulanması toplumsal tepkiler ile sağlanmalıdır. Bu güne dek imzalanmış olan tüm uluslararası sözleşmelerin yaşama geçirilmesinin sağlanması, olumlu yöndeki çağdaş hukuksal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi son derece önemlidir” diye konuştu.

TÜM İNSANLIK DUYARLI OLMALI

Şiddetin önlenmesi için önerilerde de bulunan Bilgin, “Şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısı artırılmalı, aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, toplum ve ana-baba eğitim programları başlatılmalı, kadınların ekonomik özgürlüğü için çalışmasının önündeki engeller kaldırılmalı, medya, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti teşvik edici yayınlar üzerinde kendi oto-denetim mekanizmasını kurarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmelidir. Kadına yönelik şiddete son diyor, kadın-erkek tüm insanlığı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum