Kadına yönelik şiddetin kadının değil, toplumun sorunu olduğu vurgulandı

Canik’te kadına şiddet konuşuldu Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin toplantısında kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ile bunlarla mücadeleyi içeren Avrupa Konseyi İstanbu

Kadına yönelik şiddetin kadının değil, toplumun sorunu olduğu vurgulandı
14 Ağustos 2014 - 21:09
Canik’te kadına şiddet konuşuldu

Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin toplantısında kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ile bunlarla mücadeleyi içeren Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi ele alındı. Toplantıda, kadına yönelik şiddetin kadının değil, toplumun sorunu olduğu vurgulandı

Canik Kent Konseyi bünyesindeki Kadın Meclisi,  1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi’ni kadınlara anlatmak ve tanıtmak amacıyla konsey binasında toplantı gerçekleştirdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in eşi Nimet Genç ile Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan ve Kadın Meclisi Başkanı Münevver Uğurlu ile meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ile bunlarla mücadeleyi içeren Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi’nin önemi anlatıldı.

ÖĞRETMENLERE GÖREV DÜŞÜYOR

Toplantıda Av. Birgül Bilgin, İstanbul Sözleşmesi içeriği hakkında meclis üyelerine bilgi verirken, kadınlar sözleşme hakkında fikir-alışverişinde de bulundu. Kadına yönelik şiddetin kadının değil, toplumun sorunu olduğuna işaret eden Meclis Üyesi Hicran Karadoğan Kınık, bu konuda eğitimin eksik olduğunu vurguladı. Sevgi-saygı eğitimlerin anaokulunda başlanması gerektiğini ifade eden Kadın Meclisi Başkanı Münevver Uğurlu da, “Saygı, sevgi, örf, adet, temizlik, yaşamın temel kavramları çocuk küçükken aşılanmalıdır. Anaokullarında sadece oyun olmamalıdır. Burada öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir” dedi.

ÇOCUKLAR AİLE İÇ İÇE OLMALI

Anne-baba ilişkilerinin ülkemizin kanayan yarası olduğunu dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in eşi Başkanı Nimet Genç ise, “Çocuklarımız bakıcıların elinde büyüyor. Aile bilincinden uzakta; halanın, teyzenin, babaannenin, şefkatinden yoksun ve ilgisinden uzakta amaçsız, gayesiz bir şekilde büyüyorlar. Bakıcı da olsa aile denetiminde olmalı büyükleri ile iç içe büyümelidir. Çocuklarımız emek vererek büyümeli ve büyütülmelidir” diye konuştu.  Toplantı sonunda kadına yönelik sivil toplum kuruluşlarının eksikliklerinin engel oluşturduğu belirtilerek, bir Kadın Platformu oluşturulması öneri yapıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum