Kahverengi Kokarca Tehdidine Karşı Yetkililer Harekete Geçmeli

Samsun'da fındık üreticileri, kahverengi kokarca böceğinin neden olduğu zararla mücadele ediyor. Sevdamız Samsun Genel Merkezi, bu ciddi tarım tehdidine karşı yetkilileri göreve çağırdı.

Kahverengi Kokarca Tehdidine Karşı Yetkililer Harekete Geçmeli
26 Ağustos 2024 - 17:40
Genel Merkez Başkanı Nuri Seven, bölgede büyük kayıplar yaşandığını belirterek, acil müdahale gerektiğini vurguladı.
Tarım Ürünlerinde Büyük Tehdit: Kahverengi Kokarca
Samsun ve Karadeniz Bölgesi genelinde hızla yayılan kahverengi kokarca böceği, fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe ciddi zararlar veriyor. Sevdamız Samsun Genel Merkezi, bu tehdide karşı sesini yükselterek yetkililere çağrıda bulundu. Genel Başkan Nuri Seven, "Kahverengi kokarca böceği, fındığa verdiği zarar nedeniyle üreticimizi bitirme noktasına getirdi. Fındıkta yüzde 60'a varan verim kaybı yaşanıyor ve bu durum bölge ekonomisini olumsuz etkiliyor" dedi.
Fındık Üreticisi Zor Durumda, Acil Önlem Alınmalı
Nuri Seven, kahverengi kokarcanın fındığa bıraktığı acımsı tat nedeniyle tüccarların ürün alımını durdurduğunu ve çiftçilerin ürünlerini satamaz hale geldiğini belirtti. "Bölgemizde 90 bin ton fındık bekleniyor, ancak kokarca yüzünden büyük kayıplar yaşanacak. Üreticimiz zorda, çiftçimiz ürününü kaybetmek üzere. Yetkililerin acilen harekete geçmesi gerekiyor" diye konuştu.
Samsun Halkı İçin Mücadele Ediyoruz
Sevdamız Samsun Genel Merkezi, Samsun halkının refahı ve tarımın geleceği için var gücüyle çalıştıklarını belirterek, yetkililere acil çözüm bulma çağrısını yineledi. Nuri Seven, "Bizim sevdamız Samsun ve Samsun halkıdır. Onlar için mücadele ediyoruz. Tarımın ve çiftçinin korunması için yetkililerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Samsun'da tarımın geleceği için acil önlemler alınmazsa, bölge genelinde büyük kayıplar yaşanacak. Halkımızın ve çiftçilerimizin geleceği için bu tehlikenin önüne geçilmeli" diyerek sözlerini tamamladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum