KANITLARSAM İSTİFA EDECEK MİSİN?

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

KANITLARSAM İSTİFA EDECEK MİSİN?
07 Kasım 2017 - 11:17
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı tarafından imzalanan ve FETÖ bağlantılı diye işlerinden edilen memurlarla ilgili açıkladığı belge üzerine Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın cevaplarını yorumladı. Taşçı’nın, çaresizlik ve bir o kadar da tükenmişlik içinde olduğunu söyleyen Akcagöz, “Sayın Taşçı, açıklamış olduğum belgenin, Samsun Valiliği'nin sorduğu soruya cevaben yazıldığını söylüyor. Belge, resmen bir ihbar içeriyor. Bu yazıda, FETÖ ile rabıtası ya da iltisakı olduğu düşünülen personelin isimlerinin Valiliğe bildirilmesi söz konusu. Yani, İshak Taşçı, hazır ortalık karışıkken muhaliflerden kurtulmak istemiş ama işte olmadı. Bu belgenin ortaya çıkabileceğini bilse, asla böyle bir yola tevessül etme cesaretini göstereceğini sanmıyorum. İnsanların kaderi ile oynamak, çocuk oyuncağı değil. O imzanın hesabını verecek. İddialarımızı komik bulduğunu söylemiş. Az daha sabretsin, daha komik iddialarla geleceğiz. Dün yaptığımız basın toplantısında kamuoyuna açıkladığımız belgenin "Samsun Valiliği'nin sorduğu soruya cevaben yazıldığını söylüyor ve tıpkı memurlarına olduğu gibi şimdi de Samsun Valiliğine ve OHAL İl Komisyonuna isnatta bulunuyor. Peki, şimdi ben kendisine tüm Samsun kamuoyu huzurunda soruyorum;
22 Kasım 2016 tarih ve 677 sayılı KHK ile Atakum Belediyesinden ihraç edilen memurların, haklarında yürütülen emniyet yada Cumhuriyet Savcılığı soruşturması sonucu değil "Atakum Belediye Başkanlığının talebi üzerine" ihraç edildiklerini kanıtlarsam, onurlu bir insan gibi davranıp Atakum Belediye başkanlığından istifa edecek misin?“ dedi.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın, ‘Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Hodrimeydan demiştik karşıma çıkamadılar’ sözünü değerlendiren Tufan Akcagöz, “Hodrimeydanı biz size diyoruz. İl Başkanınıza iki yıldır çağrı yapıyorum, dilimde tüy bitti. Şimdi aynı çağrıyı sana yapıyorum. Gel, bir televizyon ekranında seninle karşı karşıya gelelim. Hodrimeydansa hodrimeydan. Hizmet adamıyım diyorsun, hem ne kadar hizmet yapmışsın onları da konuşuruz. Millet de izler, kim haklı kim haksız kararını verir. Cesaretin varsa gel. ‘Gel seçimde karşıma aday ol’ kabilinden beylik lafları bırak. Seçime çok var. Şimdi gel, bir televizyon ekranında çık karşıma. Cesaretin varsa gel, yoksa kurusıkı laflar etme“ diye sözlerini tamamladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum