Kanserojen Besinler ve Etkileri Hakkında Tüyolar

Dünya Gazetesi yazarı ve İstanbul tıp fakültesi onkoloji bölümünde görevli uzman Doktor Yavuz Dizdar’ın katılımıyla, kanserojen besinler ve insanlar üzerindeki etkileri anlatıldı

Kanserojen Besinler ve Etkileri Hakkında Tüyolar
01 Mart 2016 - 19:07
Dünya Gazetesi yazarı ve İstanbul tıp fakültesi onkoloji bölümünde görevli uzman Doktor Yavuz Dizdar’ın katılımıyla, kanserojen besinler ve insanlar üzerindeki etkileri anlatıldı.
Günümüzde kanser hastalığının giderek arttığını belirten Dr. Yavuz Dizdar, obezitenin de DSÖ verilerine göre artığını söyledi. Ayrıca;20 yıl öncesindeki yaşama göre şimdiki zamanda daha çok plastik kullanımı, daha betonlaşmış, daha kimyasal, genetiğiyle oynanmış besinlerin tüketimi, daha endüstriyel gıdalar ve daha elektromanyetik ortama maruz kaldığımıza değindi.
Fransızların yapmış olduğu bir deneyden bahseden Yavuz Dizdar, ’’hayvanlara genetiği değiştirilmiş mısırı yemin içinde yedirdiler,14 ay sonra hayvanların sağından solundan tümör çıkmaya başlamasıyla dokuların histolojik yapısı da değişmeye başladı. Bunun nedenini hala araştırılıyor ama gördük ki GDO lu gıdalar tümör yapabiliyor’ dedi.
Dr. Yavuz Dizdar, tarım ilaçlarına da değinerek; Bir dilim portakaldan zamanında 3kişinin zehirlendiğini ve araştırılması sonucu portakal da 20 çeşit tarım ilacı çıktığını söyledi.
Marketten alınan hazır yoğurdun aradan 2 ay geçmesine rağmen bozulmadığı ve normalde keskin sınır vermemesi gereken kaymağın tabaka olarak bir bütün halde kalktığını ifade etti. Mutlu Tömbekeci bunu fark etti. Newton un yerçekimini bulması nasılsa bu da o şekilde bir farkındalıktır aslında diyen Dizdar; Sütlerdeki akışkanlıkta azalma, kaymak tabakasının oluşmaması ve daha beyaz görünümünün olmasına da değinerek doğal olan sütün aslında beyaz olmadığını anlattı ve sütün nasıl hazır kutulara gelip satıldığı hakkında bilgi verdi.
Kanserojen besinlerden bir diğeri ise tavuktur. Tavukların 3-4 ayda gelebileceği boyuta 40 günde getirilebildiğini söyleyen Dizdar; Pilicin anlamının küçük kuş olduğunu ama günümüzde genç gösterişli büyük etli bir tavuk olarak algılatıldığını belirtti. Hayvanları genetikleri ile oynanarak hızlı büyümeleri sağlanarak sofralarımıza gelmesi sağlık ve kanserin yaygınlaşması açısından tehlike çanlarının ne denli büyük olduğunun göstergesidir dedi.
Artık yeni iş gücümüzün kimyasallar, makinalar ve gıda otomatları olduğunu belirten Dr. Yavuz Dizdar, çocuklarımızın geleceğini unutmamamız gerektiği ve sağlıklı organik bir yaşam için bilinçli olmamız gerektiği farkındalığını oluşturdu.
Soru cevap şeklinde son bulan etkinliğin ardından Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir Dr. Yavuz Dizdar’a katılımlarından dolayı ve paylaştığı önemli bilgiler için teşekkür ederek plaket takdim etti.

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum