Karadeniz'de İDO Rüzgârı

Ege’deki uluslararası seferlerine Karadeniz’i de eklemeye hazırlanan İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri), 11 Ekim 2024 tarihinde Sarayburnu-Burgas (Bulgaristan) seferi ile yeni bir rota ilave ediyor!

Karadeniz'de İDO Rüzgârı
07 Ekim 2024 - 21:47
Dünya’nın sayılı deniz ulaşımı filolarından birine sahip olan İDO, tarifesine eklediği yeni seferlerle yurt dışı atılımlarına hız kesmeden devam ediyor.
Yaz boyunca Ege Adaları’nda başarılı operasyon gerçekleştiren İDO, yönünü kuzeye çevirerek Karadeniz sularında Bulgaristan’ın şirin şehri Burgas’a deneme seferlerine başlıyor.
Varna’dan sonra Bulgaristan’ın ikinci büyük sahil şehri olan Burgas, turizm faaliyetleri açısından Bulgaristan için önemli konuma sahip şehirlerden biri. 500 yılı aşkın bir süre Osmanlı egemenliğinde kalan şehirde; tarih, kültür, ticaret, lojistik ve deniz turizmi etkisiyle her yıl artan yabancı turist sayısı son yıllarda dikkat çekici seviyelere ulaştı.
İDO bu yeni girişimi ile sadece turizm alanında değil, iki ülke arasında ticari ilişkilerin ve ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesinde de önemli rol alacağı gerçeği her iki ülke ulaştırma otoriteleri tarafından öngörülüyor.
İlk seferine 11 Ekim tarihinde Sarayburnu Limanı’ndan başlayacak İDO, 5,5 saat süren yolculukla Burgas Limanı’nda törenle karşılaşacak. 11 Ekim-14 Ekim tarihleri arasında karşılıklı gerçekleşecek olan seferler tanıtım seferleri olması nedeniyle 29€’dan IDO’nun 
https://egeadalari.ido.com.tr/tr sitesinden satışa sunuldu.
Bulgaristan’ın Avrupa Birliği ülkesi olması sebebiyle, şu an için Schengen Vizesi ile Yeşil pasaport sahiplerinin Burgas seferlerine katılması mümkün. Ancak, İDO yetkilileri Bulgaristan seferlerinde de sürdürülebilir hizmet ve her iki ülke arasındaki ulaşımda daha etkin bir çözüm üretmek için Yunanistan'daki gibi kısa süreli kapıda vize veya vize süreçlerinde farklı esnekliklerin sağlanabilmesi için ilgili otoriteler ile görüşme halinde olduklarını belirttiler.
İDO’nun konforlu gemileri ile Bulgaristan’ın güzel şehri Burgas'a Karadeniz’in rengarenk güzellikleri, eşsiz doğası ve eşsiz manzarasının tadını çıkararak keyifli bir yolculuk yapmak artık mümkün. Size de deniz yolculuğunun sunduğu özgür alanlarda, hızlı ulaşımın tadını çıkarmak kalıyor.
  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum