Katliamının sorumlusu IŞİD ve AKP iktidarıdır

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF)’nin Kobanê’nin yeniden inşasına katılmak için gittiği Suruç ilçesinde katliamla yanıtlandı

Katliamının sorumlusu IŞİD ve AKP iktidarıdır
20 Temmuz 2015 - 20:52
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF)’nin Kobanê’nin yeniden inşasına katılmak için gittiği Suruç ilçesinde katliamla yanıtlandı.

SGDF’li gençler Amara Kültür Merkezi bahçesinde basın açılaması yapmak istediği sırada canlı bombanın patlaması sonucu onlarca genç yaralandı ve onlarca yoldaşımız şehit düştü.

Bu canice,  hunharca ve barbarlık örneği olan bu saldırı halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, halklarımızın kurtuluş özlemlerine, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojava devrimi ve Kobanê direnişine, sosyalist gençliğin devrim ve sosyalizm umutlarına karşı yapılmıştır.

Bu saldırı 7 Haziran seçimlerinde halklarımızın ortak barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarını ortadan kaldırma isteği vardır. Dün Reyhanlı katliamını planlayanlar ve gerçekleştirenler, Diyarbakır’da HDP seçim mitingini kana bulayanlar, Adana ve Mersin’de HDP binalarını bombalayanlar bu katliamdan sorumludurlar. Yıllardır İŞİD çetelerine silah, patlayıcı madde, teçhizat yollayarak DAİŞ’e kol kanat geren, sınırları İŞİD’e sınırsızca açan AKP iktidarıdır. Türkiye’yi Ortadoğu’da bir savaşın içine atmak için sınıra yığınak yapan, Suriye’yi işgal hesapları yapanlardır. Bu saldırı, müzakere sürecini bitirdiğini ilan ederek savaşı tırmandırmak isteyenlerdir.

Bu saldırıyı gerçekleştirenler Kobanê devrimini ezmek ve boğmak isteyen DAİŞ faşist çeteleri ve onunla işbirliği içerisinde olan AKP iktidarıdır. Kobanê düşmanlarıdır. Barış ve özgürlüğü ezmek isteyen DAİŞ barbarlığıdır. Bu katliam MİT-Kontrgerilla-DAİŞ barbarlığı marifetiyle gerçekleştirildiğinden kuşku duymuyoruz.

Patlamanın hemen ardından polisin kitleye gaz bombası ile saldırması, hastane önlerinde yaralıların durumunu öğrenmek isteyen kitleye polisin saldırması, patlamada yararlananları taşıyan ambulansların engellemesi ve polis müdahalesi ile karşılaşmaları saldırının adresini ele vermektedir. Amed’de gerçekleştirmeye çalıştıkları planlı saldırı daha kapsamlı olarak Suruç’ta gerçekleştirilmiştir.

Partimiz SGDF’li sosyalist gençlerin bu barbarca ve hunharca katliamını şiddetle lanetliyor. Katliamı gerçekleştirenlerin, planlayanlar derhal açığa çıkarılmalıdır. Katliamın üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz.

Katliamda şehit düşen yoldaşlarımızın anısına bağlı kalacağız. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu acılardan dayanışma, birleşik mücadele ve özgürlük tutkumuzu misliyle artırarak çıkacağız. Katliamların hesabını mutlaka soracağız.

Acımız derin, öfkemiz sonsuzdur. Acılarımızı öfkeye dönüştüreceğiz. Halklarımızın ihtiyaç duyduğu barış ve kardeşlik ortamının yaratılması için tüm demokrasi güçlerinin faşizme ve DAİŞ barbarlığına karşı omuz omuza olmaya çağırıyoruz. Tüm barış, özgürlük ve demokrasi güçlerinin bu katliama karşı ortak ve birleşik bir mücadele ekseni oluşturarak halk düşmanlarına hak ettikleri yanıtı vereceğinden kuşku duymuyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum