Kavak'ta fırka gibi seçim

Milliyetçi Hareket Partisi Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, ilçede yapılan belediye encümen üyesi seçimi sonrası yaşananlara tepki göstererek, “Yarın (9 Nisan 2015) saat 11

Kavak'ta fırka gibi seçim
08 Nisan 2015 - 20:04
Milliyetçi Hareket Partisi Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, ilçede yapılan belediye encümen üyesi seçimi sonrası yaşananlara tepki göstererek, “Yarın (9 Nisan 2015) saat 11.00’de yapılacak olan yeni encümen seçiminde tepkimizi dile getireceğiz” dedi

Kavak Belediyesi Belediye Encümen Seçiminin 1 Nisan 2014 tarihinde yapıldığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  Yapılan gizli oylama ile Ak Parti’den Mustafa Tangal, Milliyetçi Hareket Partisinden ise Yılmaz Gürel encümen olarak seçilmiştir. Yapılan bu seçimde belediye başkanı, meclis başkanı olarak hazır bulunmuştur. Oylamaya ise 2 meclis üyesi katılmadı ve 4 oy da geçersiz sayıldı. Yapılan işlemler zapta geçmiş olup kamera kaydı da yapılmıştır.

DİLEKÇEYLE ÇEKİLDİ

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu seçilen arkadaşları tebrik ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Seçilen adaylardan Ak Partili meclis üyesi Mustafa Tangal işlerinin yoğunluğu nedeniyle meclis başkanlığına yazılı dilekçe sunarak çekilmiş, yerine ise Orhan Çakın aday gösterilmiş ve seçilmiştir. 3 Nisan 2015 tarihli Kavak Belediyesince gönderilen yazılı davetiyede seçimde hata yapıldığı ve yeniden encümen seçimi yapılacağı belirtildi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yapılan işlem tamamen hukuka aykırı ve etik dışıdır. Seçim yapılmasına rağmen seçim sonucunu beğenmeyen Kavak Belediye başkanının seçimde hukuksuzluk yapılmış gibi yeniden encümen seçimine gitmesi hukuk devleti ilkelerine aykırılık teşkil etmektedir. Yarın (9 Nisan 2015) saat 11.00’de yapılacak olan yeni  encümen seçiminde tepkimizi dile getireceğiz ve MHP Kavak İlçe Yönetimi olarak bu işin takipçisi olacağız”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum