Kavak'ta Şehitler Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle Kavak'ta şehitler  törenle anıldı

Kavak'ta Şehitler Anıldı
18 Mart 2016 - 16:29
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle Kavak'ta şehitler  törenle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Büstüne çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Kavak Kaymakam  Mevlüt Şekerci, Kavak Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdulkadir Kütükçü, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

[gallery ids="46646,46647,46648"]

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
Yaşar doğu mahallesi Merve Camisinde Çanakkale Savaşı'nın 101. yıldönümü münasebetiyle sabah namazı sonrası çorba dağıtılıp, Mevlid-i Şerif okutuldu. Cumhuriyet Meydanın’ da düzenlenen törenle 18 Mart Çanakkale Şehitleri anıldı. Burada yapılan programın ardından Kavak Merkez Mezarlığında bulunan ilçe şehitliği ziyaret edilerek Kuran okunup,  dualar yapıldı. Daha sonra Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan programa geçildi.
SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu son dönemde yaşanan terör saldırılarına değinerek; "Evlatlarımızın ve Milletimizin geleceğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Nasıl ki Çanakkale Zaferinde bu millet kenetlenip vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını gözlerini kırpmadan verdilerse yine aynı şekilde bu vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için aynı fedakârlığı yapmaya hazırız. Yapılan bu alçak saldırılar Türk Milleti'ni daha güçlü bir şekilde bir araya getirecektir. Çanakkale Zaferi’nde olduğu gibi bizi birleştirecek ve bir arada tutacak güç hale damarlarımızda mevcuttur. Rabbim, Aziz Şehitlerimizin ruhlarına yapmış olduğumuz dualarımızı İnşallah kabul ve makbul eyler" diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum