KAZI İŞLEMİ TAMAMLANDI!

Avrasya Tüneli projesinden 19 Nisan 2014 te Asya yakasında başlayan kazı çalışmaları bugün Avrupa yakasında sonlanacak

KAZI İŞLEMİ TAMAMLANDI!
22 Ağustos 2015 - 11:18
Avrasya Tüneli projesinden 19 Nisan 2014 te Asya yakasında başlayan kazı çalışmaları bugün Avrupa yakasında sonlanacak.

Dünyanın en iyi mühendislik projelerinden biri olan Avrasya Tüneli Projesi'nde (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi), Tünel açma makinesi ile (TBM) diye adlandırılan makineyle tüneldeki kazı işlemi bugün tamamlanıyor.

Proje için özel olarak üretilen ve İstanbul Boğazı altında 3, 344 kilometrelik alanı kazarak ilerleyen tünel açma makinesiyle iki kıta deniz tabanı altında birleştirilmiş olacak. Böylece Türkiye, tünelcilik teknolojisinde çığır açan Avrasya Tüneli ile dünyanın en başarılı mühendislik eserlerinden birisine sahip olacak.

İstanbul'un trafik sorununun çözümüne ve İstanbul Boğazı karayolu geçişine katkı sağlamak amacıyla yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen projede İstanbul Boğazı altındaki tünel açma çalışmaları, 19 Nisan 2014'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Haydarpaşa şantiyesinde düzenlenen törenin ardından başlamıştı.

KAZLIÇEŞME-GÖZTEPE 15 DAKİKA

Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek Avrasya Tüneli ile İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 15 dakikaya kadar inecek, güvenli ve konforlu yolculuk imkânı sağlanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum