Kent Konseyi'nden Çocuk Meclisi çalışması...

Samsun genelinde gerçekleştirdiği birçok etkinlikle farkındalık oluşturan Canik Kent Konseyi, şimdi de Çocuk Meclisi kurma çalışmalarına başladı

Kent Konseyi'nden Çocuk Meclisi çalışması...
15 Mart 2016 - 19:32
Samsun genelinde gerçekleştirdiği birçok etkinlikle farkındalık oluşturan Canik Kent Konseyi, şimdi de Çocuk Meclisi kurma çalışmalarına başladı. Başarı Okullarında düzenlenen programda çocuklara Kent Konseyinin işleyişi anlatıldı.
Türkiye'de tek 'Etkin Vatandaşlık ve Kaliteli Yaşam Meclisi'ne sahip olan Canik Kent Konseyi, Engelliler Meclisi, Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi'nin yanında şimdi de Çocuk Meclisi'ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Başarı Okullarının da destek verdiği çalışma tamamlandığında çocuklar Canik Kent Konseyinin aktif üyeleri olacak. Çocuk Meclisi kurma çalışmaları kapsamında Başarı Okullarında düzenlenen programa, çocuklar büyük ilgi gösterdi.
ÇOCUKLARA KONSEY ANLATILDI
Okulun konferans salonunda gerçekleşen ve Okul Müdür yardımcısı Duygu Köse ile öğretmenlerin de katıldığı etkinlikte Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, Kent Konseylerinin çalışmalarını, görevlerini ve Çocuk Meclisi'nin kuruluş amacını anlattı. Kent Konseylerinin şehrin eksiklerini tespit etme ve çözüme kavuşturma bakımından önemli bir göreve sahip olduğunu ifade eden Kılınçarslan, çocukları da Canik Kent Konseyi'ne dâhil ederek, onların bakış açısından ve penceresinden bakarak çalışmalarını renklendirmek istediklerini söyledi.
HAYAL DÜNYALARI YOL GÖSTERECEK
Canik Kent Konseyi olarak farkındalık oluşturacak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kılınçarslan, "Kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz için meclislerimiz var ve son derece aktif şekilde çalışmaktadır. Yine konseyimiz Türkiye'deki tek Etkin Vatandaşlık ve Kaliteli Yaşam Meclisi'ne sahiptir. Şimdi ise Başarı Okullarının da desteğiyle kuracağımız Çocuk Meclisimizle daha farklı çalışmalara imza atacağız. Çocuklarımıza fırsat verildiğinde büyük işler başaracaklarına ve onların hayal dünyalarının bizlere yol göstereceğine inanıyorum" dedi.
ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT
Başarı Okulları Müdür Yardımcısı Duygu Köse de, bir eğitim yuvası olarak çocuklara farklı imkânlar sunacak ve onların gelişiminin önünü açacak her türlü çalışmaya destek verdiklerini belirterek, "Canik Kent Konseyi'nin kuracağı Çocuk Meclisi'nin çocuklarımız için faydalı olacağına inanıyorum. Onların gelişimi, girişimci olmaları açısından önemli. Ayrıca onların hayallerini ve şehirle alakalı gözlemlerini sunma adına da önemli bir fırsat. Başarı Okulları olarak Çocuk Meclisi'nin kurulmasında Canik Kent Konseyi'ne destek vermekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum