KİMSE HUKUKUN DIŞINA ÇIKMAMALIDIR

CHP Samsun İl Başkanı Av

KİMSE HUKUKUN DIŞINA ÇIKMAMALIDIR
26 Temmuz 2016 - 13:23
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz; gözaltılardı işkence ve kötü muamele ile ilgili yaptığı açıklamada;
Uluslararası Af Örgütü, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde gözaltına alınanların, resmi ve gayriresmi merkezlerde dayak ve tecavüz de dâhil, işkenceye maruz kaldığını iddia etmektedir.
Gözaltına alınanların kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığını gösteren ‘inandırıcı delillere’ sahip olunduğu öne sürülmektedir. Af örgütü, bu şartlarda kötü muameleyi ya da işkenceyi kınamamanın, ona göz yummakla eşdeğer olduğunu belirtmiştir.
Bu iddia, Türk hükümeti tarafından mutlaka cevaplandırılmalıdır. Bu soruların cevapsız kalması şüpheleri artırmaktan başka bir işe yaramaz. Ülkedeki gözaltı koşullarını incelemek isteyen Uluslararası Af Örgütü temsilcileri mutlaka ülkemize davet edilmelidir. Türkiye, Avrupa Konseyi üyesidir ve darbecilerin gözaltına alınmasından itibaren tüm yargılama süreci hukuka uygun ve uluslararası hukuk normları gözetilmek suretiyle gerçekleştirilmelidir.
Türkiye, darbecilere dur diyerek, tüm dünyaya karşı büyük bir demokrasi mücadelesi örneği göstermiştir. Bundan sonra yapacak olduğumuz şey hukukun üstünlüğüne dayalı, demokrasi ve saygı kültürünü yükseltmek ve yüceltmektir. Şayet bunu başaramazsak, ülke başka tarikat ve cemaatlerin kucağına sürüklenmekten kurtulamaz.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum