KIRGIZISTAN HEYETİNİ AĞIRLADI

Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak Samsun’da bulunan Kırgızistan’ın 9 Belediyesinin temsilcileri geri dönüşüm ve katı atık yönetimi ve çevre temizliği konusunda bilgi edinmek üzere bugün Ayvacık

KIRGIZISTAN HEYETİNİ AĞIRLADI
04 Şubat 2016 - 20:01
Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak Samsun’da bulunan Kırgızistan’ın 9 Belediyesinin temsilcileri geri dönüşüm ve katı atık yönetimi ve çevre temizliği konusunda bilgi edinmek üzere bugün Ayvacık İlçesini ziyaret ettiler. Ayvacık Belediye Başkan Yardımcısı ve vekili Cemal Güler’in Başkanlık makamında ağırladığı heyete İlçede geri dönüşüm atıkları ve çevre temizliği çalışmaları hakkında Ayvacık Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaların bilgisini verdi.
Turizm bölgesi olan ilçenin temizlik, sağlık ve çevre düzenine verdiği önem Belediyenin yaptığı temiz bir çevre uygulaması ile bir kez daha gözler önüne serilmiştir.
Saklı Cennet Ayvacık için attığımız her adım bu güzel ilçenin aydınlık yarınlarına birer armağandır diyen Belediye Başkan Yardımcısı ve Vekili  Cemal Güler  ‘’ Kırgız heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayvacık Belediyesi olarak kendilerini ilçemizde misafir etmekten ve bilgi alışverişinde bulunmaktan dolayı onur duyduk. 2009 yılında Mustafa Belur’un Belediye Başkanı olmasından itibaren hızla büyüyen ve gelişen bir ilçe olarak çevre temizliğine ve sağlığına büyük önem veriyoruz. Turizm Bölgesi olan İlçemizde vatandaşlarımıza ve gelen misafirlerimize layık, ideal yaşam standartlarına uyumlu, toplum ve çevre sağlığı açısından etkin bir temizlik hizmeti sunmak ve yürütmek için bütün  belediyemiz personeli olarak en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz. Yaptığımız plan ve programlarla belediyeciliğin asli görevlerinden biri olan temizlik hizmetleri üzerinde hassasiyetle durarak ilçe vatandaşlarımızı bilinçlendirip çöp kamyonlarımızın geçeceği istikamet doğrultusunda kapılarının önüne koyacakları çöplerin toplanmasını sağladık. Her cadde, sokak ve sokak aralarına çöp konteynırları koyduk. Belediye Başkanımız Mustafa Belur’un girişimleri sonucu 2013 yılında Atık Su Arıtma tesisi projemizi hayata geçirerek bu tesise sahip olan nadir bölgelerden biri haline geldik.
Belediye Başkanımız Mustafa Belur’un  sabit felsefesi olan vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin sağlıklı çevre en doğal hakları bunu korumakta bizim görevimiz düşüncesi ile  Belediye olarak İlçemizde çevre temizliği ve alt yapı çalışmalarımızı güçlendirmemizin yanı sıra ambalaj atıklarının geri dönüşümü ve daha sonrasında katı atıkların toplanması aşamasındaki yaptığımız çalışmalar ile  çevre temizliğine verdiğimiz önemi bir kez daha gözler önüne serdik. Hem ekonomik hem de sosyal bir boyutu olan geri dönüşüm projesini ilçemiz genelindeki her noktada uygulamaya geçtik. Bu konu ile ilgili ilçemiz okullarında çocuklarımıza gerekli eğitimlerin verilmesini sağladık. Bizler gelecek nesillere temiz bir çevre teslim etmek zorundayız. Bu konudaki kararlı duruşumuzu bozmadan yaşanabilir çevre anlayışını ilelebet sürdürmeliyiz” dedi.
Kırgızistan heyeti  Ayvacık Belediyesinin yaptığı geri dönüşüm atıkları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra İlçeyi gezdiler. Samsunum 2 gemisi ile Suat Uğurlu baraj gölünde gezi turu yapan heyet Ayvacık İlçesinin doğal güzelliğine ve temiz havasına hayran kaldıklarını ifade ederek hatıra fotoğrafı çekindiler.
Ayvacık  Belediye Başkan Yardımcısı Refahittin Şencan ve Fen İşleri Müdürü Vedat Yazıcı’nın da  eşlik ettiği heyet öğle yemeğinden sonra memnun bir şekilde ilçeden ayrıldılar.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum