Köktaş'tan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesajı yayınladı

Köktaş'tan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
02 Aralık 2015 - 16:45
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarihtir diyen Milletvekili Köktaş, "Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân vermek her zaman en temel amacımız olmuştur. Özellikle son on üç yılda eğitimden istihdama, sosyal yardımlardan bakım hizmetlerine kadar neredeyse her alanda reform niteliğinde yasal düzenlemelerle,  engelli bireylerin önünde bulunan engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırarak yolumuza devam etmekteyiz" dedi.

Engellilere yönelik uygulamalara ağırlık ve öncelik vererek, onların ve onlarla birlikte ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler ürettiklerini belirten Milletvekili Köktaş, "Engelli kardeşlerimiz ile birlikte hayatın içinde bir ve bütünüz. Engelli, engelsiz tüm toplumun hep birlikte uyum içerisinde bütünleşmesi ve her bir bireyin karşılıklı saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi en büyük gayemizdir. Bu itibarla engelli bireylerin istihdamının desteklenmesi konusu, her zaman en öncelikli konularımız arasında yer almış, engelli bireylerimizin istihdamlarını sağlamak, hukuki, sosyal ve fiziki engelleri ortadan kaldırmak için birçok yeni düzenleme yapılmıştır. Önümüzdeki yeni dönem de de engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakılabilecekleri ‘Engelli Yaşam Merkezleri’ kuracağız. Engelli genç ve çocukların gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkân verecek şekilde gençlik merkezlerinde ortam oluşturacağız" diye konuştu.

Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Engelli kardeşlerimiz okullarda, iş hayatında, sokaklarda, parklarda yani hayatın her alanında var olsunlar, ülkemize hizmet etme yarışında bizlere omuz versinler, destek olsunlar istiyoruz. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarımız ve gençlerimizin katkılarıyla daha çok yol alacağımıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle günün toplumsal duyarlılığı, sorumluluğu arttırması temennisiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü‘nün hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm engelli kardeşlerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum