KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2015 YILI HAZİRAN AYI İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI VALİ ŞAHİN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ Samsun İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı Haziran ayı toplantısı, Vali İbrahim Şahin’in

KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
08 Temmuz 2015 - 01:19
2015 YILI HAZİRAN AYI İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI VALİ ŞAHİN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Samsun İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı Haziran ayı toplantısı, Vali İbrahim Şahin’in başkanlığında, Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Vali İbrahim Şahin İl Koordinasyon Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında, “İl Koordinasyon Kurulunun bu toplantısında, Haziran 2015 itibariyle yatırımcı bölge ve il müdürlükleri ile belediyelerden alınan raporlara göre yatırımların gerçekleşme durumları görüşülecektir. Bu kapsamda kurumlarımız, sunumlarında 2015 yılında gerçekleştirmiş oldukları projeler hakkında bilgi vermelerinin yanı sıra, varsa 2016 yılı yatırım tekliflerine de yer vereceklerdir.
Haziran 2015 tarihi itibariyle il genelinde, genel ve özel bütçeli kuruluşlara ait 396 proje, belediyeler ait 250 proje olmak üzere toplam 646 proje bulunmaktadır. Bu projelerin değerlendirilmesinde proje bedelleri toplamının 3 milyar 860 milyon lira, önceki yıllar harcamasının  1 milyar  575 milyon lira, 2015 yılı yatırım ödeneğinin  910  milyon lira, dönem sonuna kadar yapılan harcamanın 272  milyon lira olduğu anlaşılmaktadır. Genel nakdi gerçekleşme oranı yüzde 30, genel fiziki gerçekleşme oran yüzde  60’ tır.
Kuruluş yatırımları sektörel bazda değerlendirildiğinde proje bazında diğer kamu hizmetleri sektörü 285 proje ile en fazla projeye sahip olup, bunu 167 proje ile tarım sektörü izlemektedir.
Toplam proje bedellerine göre; 1 milyar 41 milyon lira ile ulaştırma sektörü ilk sıradadır. Ulaştırma sektörünü 905 milyon lira ile tarım sektörü takip etmektedir. Önceki yıllar toplam harcamasında en fazla harcama 791 milyon lira ile ulaştırma sektöründedir. 343 milyon lira ile eğitim sektörü ikinci sıradadır.
2015 yılı ödeneklerinde  en fazla ödenek 342 milyon lira ile diğer kamu hizmetleri sektörüne aittir. Diğer kamu hizmetleri sektörünü 288 milyon lira ile eğitim sektörü izlemektedir. 2015 yılı harcamalarında en fazla harcama 127 milyon lira ile diğer kamu hizmetleri sektöründe olup, ardından 66 milyon lira ile eğitim sektörü gelmektedir.
Gerçekleşmeler açısından ise 2015 yılında en fazla nakdi gerçekleşme yüzde 59 ile ulaştırma sektöründedir. Bunu yüzde 37 ile diğer kamu hizmetleri sektörü takip etmektedir. En fazla fiziki gerçekleşme yüzde 60 ile eğitim sektöründe olup,  bunu yüzde 59  ile  tarım sektörü izlemektedir.
Sonuç olarak, Haziran 2015 itibariyle il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile belediyelerin yürüttüğü 646  projeden 109'u dönem sonu itibariyle (haziran) tamamlanmış, 378’ i yıllara sari olarak  devam etmekte, 64'ü ihale aşamasına gelmiş olup, 95 projeye ise çeşitli nedenlerle başlanamamıştır.
Zamanı iyi değerlendirmek bakımından kurumların sunumlarında dönem içindeki yatırımlarına ve varsa sorun-darboğazlar ile koordinasyonu gerektiren hususlara yer vermeleri, geçmiş yıllarda biten yatırımlar ve ayrıntılardan kaçınmaları, toplantının amacına uygun olarak gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Ayrıca, yapılacak olan yatırımların değerlendirilerek zamanında tamamlanması konusunda yatırımcı kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmaları ve herhangi bir sorun olduğu zaman valilik makamını bilgilendirmeleri önem arz etmektedir. 2015 yılının yatırımlar açısından başarılı bir yıl olmasını temenni eder, hepinize çalışmalarınızda başarılar diler, sevgi ve saygılar sunarım” dedi.
Vali İbrahim Şahin’in konuşmasının ardından kurum yetkilileri kurumlarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında birer sunum gerçekleştirdi.
Vali Şahin toplantının kapanışında yaptığı konuşmasında, “Ben bu toplantımıza katılan, sunum yapan ve katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramını kutlayacağız. Bayramdaki yoğunluktan dolayı ülkemizde olduğu gibi ilimizde de trafik kazaları meydana geliyor. Sizlerden ve özellikle burada bulunan basın mensubu arkadaşlardan şunu rica ediyorum. Trafik kurallarına uymaları konusunda mutlaka çevrenizdekileri uyarın. Bu vesile ile sizlerin ve ailelerinizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
2015 yılı Haziran ayı koordinasyon kurulu toplantısına ayrıca,  Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Haluk Şimşek,  ilçe kaymakamları,  İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, ile yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri katıldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum