KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU!

AYVACIK İLÇESİNDE DÜZENLENEN OKULLAR ARASI FUTBOL MUSABAKA KUPALARI SAHİPLERİNİ BULDU

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU!
25 Aralık 2015 - 20:35
AYVACIK İLÇESİNDE DÜZENLENEN OKULLAR ARASI FUTBOL MUSABAKA KUPALARI SAHİPLERİNİ BULDU.
Ayvacık İlçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından okul sporları kapsamında organize edilen futbol ve Futsal Turnuvalarının son final maçları ilçenin Galip Öztürk Şehir Stadyumunda yapıldı. Yıldız erkekler karşılaşmasında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile karşılaşan Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu 5-2 yenilenerek 1.’lik kupasını Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu göğüsledi, 2. Karşılaşma Çarşıköy Ortaokulu ile Yukarı Yenice Ortaokulu arasında yapıldı ve karşılaşmayı Çarşıköy Ortaokulu 4-2 kazanarak 2.’lik kupasını almaya hak kazandı. Turnuvanın yıldız erkekler müsabakalarının 3.’lüğünü ise Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu göğüsledi.

[gallery ids="41081,41082"]
Turizm ve eğitimde atağa kalkan ilçe Belediye Başkanı Mustafa Belur’un girişimleri sonucunda sporda da yapılan çalışmalarla önemli bir spor merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Yapımları devam eden kapalı spor salonu, su sporları merkezi, su kayağı merkezi ve yapımı planlanan gençlik merkezi ilçenin spor alanında daha çok gelişmesine ve ilçe gençlerinin spor alanında daha çok eğitim almalarına olanak sağlayacak.
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur; “Belediye olarak öncelik verdiğimiz konulardan bir tanesi halkımıza sağlıklı yaşam koşulları oluşturmaktır. Sağlıklı yaşamın bir gereği olan spor, her zaman desteklediğimiz bir konu olmuştur. Halkımıza yediden yetmişe kucak açarken,  eksiklerimizi de A’dan Z’ye tamamlamaya çalıştık ve ilçemizin yeterli spor alt yapısına sahip olmadığını gördük. Yaptığımız girişimler sonucunda ilçemize kapalı spor salonu, su sporları merkezi, su kayağı merkezi gibi spor komplekslerimizi kazandırdık. Yapımları devam eden bu projelerimiz 2016 yılında tamamlanarak faaliyete geçecekler. Diğer yandan halkımızın yaşam kalitesini artırmak için yaptığımız önemli çalışmalardan biride açık spor alanları oluşturmaktı. İlçemizin belirli noktalarına yaptığımız açık spor alanlarını da ilçemize kazandırarak sağlıklı yaşama verdiğimiz önemi gözler önüne serdik. Vatandaşlarımızı spor yapabilme olanağına kavuşturmamızın yanı sıra gerçekleştirdiğimiz spor kompleksi projelerimiz ile de 7’den 70’e vatandaşları ile sağlıklı ve sporu seven bir Ayvacık oluşturmayı hedefledik. Güzelliği ile anılmaya başlayan ilçemiz sporda yaptığı ataklarla sesini bir kez daha duyurarak spor ilçesi Ayvacık Kimliğine bürünecektir” dedi.

[gallery ids="41083,41084,41085"]
Okullar arası futbol müsabaka turnuvasında yıldız erkeklerde birinci olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna kupasını ve madalyasını İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, 2. Olan Çarşıköy Ortaokuluna İlçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Yaşar Kozal 3. Olan Ayvacık İmam Hatip Ortaokuluna Belediye Başkan Vekili Süleyman Mutlu kupalarını ve madalyalarını taktim ederken, Futsal genç erkeklerde 1. Olan Ayvacık Çok Programlı Lisesine Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Futsal yıldız erkeklerde 1. Olan Atatürk Ortaokuluna Belediye Başkan Yardımcısı Refahittin Şencan kupalarını ve madalyalarını taktim ettiler.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum