KUR'AN KURSU VE CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI

Valimiz Osman Kaymak, Samsun’un Atakum ilçesindeki  Atatepe mahallesinde yapılacak olan Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu ve Camii'nin temel atma törenine katıldı

KUR'AN KURSU VE CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI
19 Mayıs 2018 - 18:12
Valimiz Osman Kaymak, Samsun’un Atakum ilçesindeki  Atatepe mahallesinde yapılacak olan Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu ve Camii'nin temel atma törenine katıldı.
Atakum ilçemize bağlı Atatepe Mahallesi'nde yapılacak olan Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu ve Camii'nin temel atma töreni öncesi Atakum Yeni Camii İmam Hatibi Erdal Çaylan, Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.
ALLAH KENDİLERİNDEN RAZI OLSUN
Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü İsmail Keskin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ’’Atakum ilçemiz hızla büyüyen bir yapıya sahip, Mayıs ayı sonu itibariyle burada 4 yılımı tamamlayacağım. Bu 4 yıl içerisinde ise 6 adet ilçe merkezinde ve 2 adet mahallelerde cami temeli atıldı. Alaaddin Camisi hayırsever bir aile tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Şu an itibariyle merkezde 7, mahallelerde 2 tane olmak üzere toplamda 9 cami inşaatı devam ediyor. Yine proje çalışması devam eden 5 adet daha camimiz var. Bütün bu camiler Müftülüğümüzle yapılan sözleşmelerle Cami Dernekleri marifetiyle yapılmakta olup, bu derneklere kaynak temini hususunda müftülük olarak yardımcı olmaya çalışmaktayız. Bütün bunların yanında en büyük eksikliğimiz 200 yüz bin nüfuslu ilçe merkezinde maalesef birer tane erkek ve kızlara yönelik yatılı kursumuzun olmamasıdır. Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu ve Camii arsası, hayırsever Hacı Mustafa Asanoğlu tarafından TDV. Atakum Şubemize bağışlanmıştır. Allah kendilerinden razı olsun. Bu gün burada temelini atacağımız bu eserimizi hayırseverlerimizin maddi ve manevi destekleri ile kısa sürede tamamlamayı düşünüyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
SAMSUNUMUZ DA ÇOK SAYIDA ZENGİNİMİZ VAR
Bu gün burada temelini atacağımız Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu ve Camimiz inşallah hayırlara vesile olur. Bu temel atma törenine gelmeden önce Hudeybiye Yatılı Kız Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulunduklarını belirten Vali Osman Kaymak Gerçekten çok güzel bir Yatılı Kız Kur’an Kursu olmuş, inceleme esnasında gördük. Gayretlerinden dolayı bu işlere önderliklerinden dolayı hocamıza çok teşekkür ediyorum. Samsun’da çok sayıda İmam Hatip okulları açıyoruz. O anlamda hafızlara çok ihtiyaç var. Çok sayıda İmam Hatip açıyoruz ama nitelikli öğrenci, hafız bulma anlamında sorun yaşıyoruz. Atakum Samsun’un gelişen, büyüyen ilçelerinden birisi. Atakum’un geleceğini aydınlığa çevirecek ya da gelecekte daha hayırlarla yad edilecek bir Atakum olması için bu tür tesislere ihtiyaç var. Samsunumuz da çok sayıda zenginimiz var, buradan onlara da sesleniyoruz. Lütfen hayırlarınızın devam etmesi açısından bu kurslara yardım edin. Ayrıca imkân sahibi olan hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla bu inşaatlar kısa zaman içerisinde bitecektir. Bu işleri en kısa sürede bitirmek lazım. Bizde Samsun Valisi olarak, bir kardeşiniz olarak maddi ve manevi destek olacağız, yardımcı olacağız ve takipçisi olacağız. Bu arsayı bağışlayan hayırsever Hacı Mustafa Asanoğlu amcamıza çok teşekkür ediyoruz. En güzel ve en doğru işi yapmış. Derler ki, hocalar ‘Ne verirsen elinle o gelir seninle’. Allah hayrını kabul etsin. İnşallah bu inşaatımızı en kısa zaman içerisinde bitirir, yavrularımızı geleceğe hazırlarız diye düşünüyorum. Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu ve Camii'nin ilçemize, milletimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zamanda bitirip açmayı Allah bizlere nasip eylesin diyorum. Bu eserin yapımında emeği geçen herkesi kutluyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından yapılan dua sonrasında, Samsun Atakum ilçesi Atatepe mahallesinde yapılacak olan Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu ve Camii'nin temel atma merasimi Valimiz Sayın Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Temel atma töreni sonrası Valimiz Sayın Osman Kaymak, Mehmet Akif Ersoy Kur'an Kursu ve Camii’nin yapılacak olduğu arsayı bağışlayan hayırsever Mustafa Asanoğlu'na plaket verdi. Törene ayrıca Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, emekli eski Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum