Kursağında CHP'nin Ekmeği Var!

CHP Samsun İl Başkanı Av

Kursağında CHP'nin Ekmeği Var!
30 Mayıs 2016 - 11:12
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz  Gençlik ve Spor bakanı Akif Çağatay Kılıç’a sert konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın, AKP Çarşamba İlçe Teşkilatı tarafından önceki gün düzenlenen İlçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmada CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı aleyhine atıldığı ileri sürülen sloganları gerekçe gösterip “Siz önce edebinizi, adabınızı takının, edepli olun” diyerek partimizi ve partililerimizi hedef alan çok ağır bir ithamda bulunduğu ileri sürülmektedir.
Eğer bu doğru ise her şeyden önce herkesin şunu çok iyi çok iyi bilmesini isterim ki CHP’yi “edep”e, “adap”a davet etmek sadece Akif Çağatay Kılıç’ın değil hiç kimsenin haddi olamaz.
Özellikle de Recep Tayyip Erdoğan’ın on küsur yıldır insanları aşağılayan, ötekileştiren, tasnif eden hakaret dolu ifadelerine ve açıklamalarına sessiz kalan AKP’lilerin, CHP’ye edep dersi vermeye hakkı yoktur.
AKP’liler önce “öfke bir hitabet sanatıdır” diye yola çıkan ve kendisi gibi düşünmeyenleri her zaman aşağılayan kendi lideri başta olmak üzere, kendi bakanlarına milletvekillerine bir baksınlar… Ondan sonra bize adap-edep dersi vermeye çalışsınlar.
Bu konuda benim Sayın bakanın şahsı ile ilgili söyleyebileceğim daha doğrusu kendisine yapacağım uyarı da şu dur;
Diğer AKP’liler bir yana özellikle Sayın bakan haddini bilmeli; Samsun’un, adı CHP ile özdeşleşmiş ve efsaneleşmiş milletvekillerinden rahmetli İlyas Kılıç’ın torunu olduğunu ve kursağında Cumhuriyet Halk Partisinin ekmeği olduğunu unutmamalıdır. Sayın Kılıç’ın partimizi davet ettiği edepten-adaptan kendisi nasibini almış  olsaydı biz inanıyoruz ki sırf bu nedenden ötürü CHP’nin adını bu şekilde ağzına almaya utanırdı.
Sayın Bakanın edepsizlik olduğunu ileri sürdüğü sloganlara gelince; Söz konusu sloganlar CHP’nin grup toplantısında bu grup toplantısından birkaç gün önce CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir şehit töreninde yapılan yumurtalı saldırıya tepki olarak atılmış ve AKP aleyhine atılan en sert sloganları bile susturan Genel Başkanımızın, eliyle durdurmuş ve buna müsaade etmemiş olduğu sloganlardır.
Hiçbir normal insanın bir cenazeye ve özellikle de bir şehit törenine cebinde yumurta ile katılması söz konusu olamayacağına göre bunun bilinçli, organize bir tertip olduğu açıkça ortada olan böylesine alçakça bir saldırıyı kınamak yerine yandaş basına “Şehit töreninde CHP Genel Başkanına yumurtalı protesto” haberleri yaptıran bir hükümetin bakanının bizi adaba-edebe davetinin takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz.
Bu konuda son olarak ben CHP Samsun İl Başkanı sıfatımla daha önce yapmış olduğum bir çağrıyı bu vesile ile bir kere daha tekrarlıyorum;
AKP’li bakan, milletvekilleri, il ya da ilçe yöneticileri partimizle ilgili bu gibi iddialarda bulunacakları zaman lütfen bize haber versinler. Eğer buna yürekleri yetiyorsa birlikte canlı yayına çıkalım bu iddialarını ve şikâyetlerini kamuoyu önünde bizim yüzümüze söylesinler. Bunu yapmaya yürekleri yetmiyorsa söylediklerinin ne bizim açımızdan ne de kamuoyu nezdinde bir hükmü yoktur. Kendileri söyler kendileri dinlerler.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum