KURTULUŞ MEŞALESİNİN 99. YILDÖNÜMÜ…

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı

KURTULUŞ MEŞALESİNİN 99. YILDÖNÜMÜ…
18 Mayıs 2018 - 19:03
Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
İşte Usta’nın mesajı;
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı 80 milyon vatandaşımızla birlikte coşkuyla, sevinçle ve heyecanla kutluyoruz. 19 Mayıs 2018 Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99.yıldönümü.
Kurtuluş mücadelesi verdiğimiz yıllarda, Anadolu’muzu baştanbaşa işgal edip vatanımızı bizden almak isteyen yabancı güçler kendilerinden o kadar emindiler ki, ana topraklarımıza göz dikmiş bu gafiller, Mustafa Kemal Atatürk’ü elbette ki hesaba katamadılar. Oysa 19 Mayıs 1919 tarihi, bir bitiş değil bir başlangıçtı. Samsun’a çıkan cesur ve faziletli irade, acılar içinde kıvranan, kayıplarla sınanan, işgal ve esaretle tehdit edilen son yurdumuzun umutlarını yeşertmiş, talihini değiştirmiştir.
19 Mayıs 1919; aklın, asaletin sabrın, milliyetçi şuurun, stratejinin ve bağımsızlık sevdasının ürünüdür. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. 19 Mayıs; milli dirilişin yürüyüşüdür. 19 Mayıs; zalime, haine, alçağa, işbirlikçiye yıldırım gibi çarpan Türk’ün kudretli yürüyüşüdür.
19 Mayıs 1919 ruhunun bizlere miras bıraktığı tarihi mesajın özü, birlik beraberlik ve dayanışmadır.
Tam 99 yıl önce Anadolu'ya taşınan bağımsızlık ideali ve mücadele azmi Havza'dan alevlendi, Amasya'dan körüklendi, Erzurum'dan yayıldı ve Sivas'tan tüm vatan sathında yankı buldu. Milli Mücadele’nin ilk adımı atıldı. İşgal ve esarete ilk hamle yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk harcı karıldı. Vatanın selamet dolu ufuklarına doğru cesaretle yol alındı. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Samsun’dan başlattıkları yürüyüşle yorgunluğu ve yılgınlığı yendi.
99 yıl önce Türk milleti zafere doğru yürüyüşe geçmiştir. 99 yıl önce durup teslim olanlara karşı yürüyüş başlatılmıştır.
Bu yürüyüş; vatanı sahipsiz, çaresiz, kimsesiz sananlara karşı var olma kavgasıdır. Bu yürüyüş; bölünmemizi, parçalanmamızı isteyenlere karşı nefsi müdafaa kararlığıdır. Bu yürüyüş; bitmemizi, tükenmemizi, gitmemizi, yersiz yurtsuz kalmamızı planlayan müstevlileri İzmir’e kadar kovalayan iradenin eseridir.
Bu esere hürmet ve hayranlık duyuyoruz. Bu esere leke sürdürmemek için biz de yürüyoruz, biz de 19 Mayıs’ın ruhuyla direniyoruz.
30 Ekim 1918’den itibaren önümüze kefen koydular. Ya tutsaklığa rıza göstermemizi ya da tarihten silinmemizi dayattılar. Türk düşmanları karşımızdaydı. Haçlı emelleri karşımızdaydı. Teslimiyetçiler karşımızdaydı. Hıyanete ortak olanlar karşımızdaydı. Batı hayranları, manda ve himaye yandaşları tam karşımızdaydı. Kısaca dünya âlem karşımızda dizilmişti. Fakat Türk milleti yine de pes etmedi, yine de geri çekilmedi, asla vazgeçmedi.
Bu kararlılık bize bir devlet kazandırdı. Bu azim bize bir bağımsızlık hediye etti.
İşte tam da bu nedenlerden dolayı Samsun, milli devletin yol haritası, asırların içinde kaynaşan aziz milletimizin heyecan ve haysiyet kaynağıdır.
Bu kaynak kurumayacaktır. Bu kaynak yağmalanamayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir.
Bu düşüncelerle, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıl dönümünde sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele Dönemi'nin tüm kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum