Kutlu Doğum Programında Bir Araya Geldiler…

Tekkeköy Belediyesi Peygamber Efendimiz Hz

Kutlu Doğum Programında Bir Araya Geldiler…
12 Nisan 2016 - 18:44
Tekkeköy Belediyesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı şereflendirdiği 1445. doğum yıl dönümü dolayısıyla Belediye düğün ve konferans salonunda kutlu doğum programı düzenledi.
“Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı kutlu doğum programına Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti ilçe Başkanı Yusuf Güngör, İl Müftü Yardımcısı Osman Ayas, Tekkeköy İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, Tekkeköy Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçede görev yapan müezzin, imam ve hocalar ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlginin yoğun olduğu programda Peygamber sevgisi ile salona akın eden vatandaşlar salonu tıklım tıklım doldurdu.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, 4-6 yaş gurubu öğrencilerin kuran okuması ile devam etti.  Ardından program OMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Macit’in “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet ” temalı kutlu doğum konferansı ile devam etti.
“Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı kutlu doğum programı açılış konuşmasını Yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifinin 1445. yıldönümünü idrak ediyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşrifi cahiliye dönemi karanlığında boğulan, yok olan insanlığın yeniden aydınlanması, dirilişi ile kardeşliğin pekişmesine vesile olmuştur. Peygamber efendimiz yaşamı süresince bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatında sergilemiş ve tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamıştır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Bu yıl kutlu doğumun teması  “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” dir. Tevhid, Yüce Rabbimizin varlığını ve birliğini gönülden tasdik etmek ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmamaktır. Vahdet ise; kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmadır. Birlikte yaşama şuuruna sahip olmaktır, ortak değerler etrafında kenetlenmektir, ortak ideallere yönelmektir. Tevhid ve vahdet anlayışıyla tüm İslam âleminin birlik ve beraberlik içinde, peygamberin hayatını örnek alarak, rehber edinerek, saygı, sevgi ile ahlaki değerler çerçevesinde yaşaması dileklerimle Kutlu doğum haftasının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.
Programın ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 4-6 yaş sübyan okullarında kuran öğrenen ve programda kuran ile dua okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum