LADİK'TE MISIR HASADI TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

Ladik İlçesi Ağcakaya mahallesinde Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü düzenlendi Tarla Gününe Ladik Kaymakamı Muhammet Çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu

LADİK'TE MISIR HASADI TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ
22 Eylül 2018 - 09:46
Ladik İlçesi Ağcakaya mahallesinde Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü düzenlendi Tarla Gününe Ladik Kaymakamı Muhammet Çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu, Şube ve İlçe Müdürlerinin yanı sıra çiftçiler katıldı.
Çiftçilerimiz bu tohumlar ile 2018 yılında yaklaşık 5 bin200 dekar alanda yem bitkisi ekimi gerçekleştirildiğini dile getiren Tarım ve Orman Samsun İl Müdürü Nail Kırmacı,” İlimizde hayvan varlığının ihtiyacı olan kaba yem miktarının karşılanabilmesi için Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz olarak bizler tarafımızdan ne gerekiyor ise planlamasını yapıyor ve faaliyete geçiriyoruz. Hayvancılık faaliyetlerindeki kaba yem gereksinimini gidermeye katkı sağlamak amacıyla bu çalışmayı hazırlayanlara teşekkür eder, bu çalışmanın hayvancılık ve tarım sektörünün tüm paydaşlarına faydalı olmasını dilerim" dedi.
HAYVANCILIK YAPILABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR
Törene katılan Tarım ve Orman Samsun İl Müdürü Nail Kırmacı yaptığı konuşmasında," Beslenmemizde önemli bir yer tutan hayvansal ürünlerin ucuza mal edilmesi, yemin kolay ve ucuz temin edilmesi ile mümkündür. İlimizde yaklaşık 370 bin büyükbaş ve 250 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Samsun ilinde bulunan 146 bin dekar mera alanımızdan elde edilen kuru ot miktarı ile ekonomik olarak hayvancılık yapılabilmesi mümkün değildir. Bu sebeple çiftçilerimiz, hayvanlarımızın kaba yemini tedarik etmek için yem bitkileri yetiştiriciliği yapmaktadırlar.  Bugünkü Tarla Günü programının da içinde bulunduğu,  Çayır Mera ve Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi çerçevesinde bu yıl  12 bin kg. fiğ, 9 yüz kg. yonca, 1.000 kg. korunga, 3 bin 500 kg. yem bezelyesi, 2 bin 500 kg. sorgum (sudan otu) ve 6 bin 900 kg. silajlık mısır tohumluğu dağıtılmak üzere Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğümüzden temin edilmiştir” diye  konuştu.
Köksal Öner
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum