Laikliğe Yapılan saldırıyı kınıyoruz!

CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, “Laiklik ve demokrasi kavramı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüce Türk milletine armağanıdır

Laikliğe Yapılan saldırıyı kınıyoruz!
28 Nisan 2016 - 18:18
CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, “Laiklik ve demokrasi kavramı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüce Türk milletine armağanıdır. Laiklik ilkesini savunan sivil toplum örgütlerine dün akşam Süleymaniye Geçidi’nde saldıranları şiddetle kınıyoruz” dedi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik Anayasa’mızın üzerinde bir yük” ifadesine tepki göstermek için dün akşam İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde basın açıklaması yapan sivil toplum örgütleri üyelerine yapılan saldırıya tepki gösteren CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, “Laiklik isteyenlere karşı bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz” dedi.
CHP İlkadım İlçe örgütleri ve İlçe Kadın Kolları olarak, Süleymaniye Geçidi’nde ‘Laiklik’ başlıklı basın açıklamasına katıldıklarını ifade eden Türkel, “Biz, ülkemizin yönetim rejimi olan laiklik yönetiminin değiştirilemeyeceğini katıldığımız her platformda dile getirdik. Bu konu hakkında KESK ve DİSK üyelerinin organize ettiği basın açıklamasına katılmamak olmazdı. Laiklik konusunda yapılan açıklamaya katılan başta partililerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımıza saldıran zihniyeti şiddetle ve esefle kınıyorum” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum