"LİSE TANITIM GÜNLERİ" DÜZENLENDİ

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Hareketi Projesi kapsamında Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Lise Tanıtım Günleri” İlkadım 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzen

"LİSE TANITIM GÜNLERİ" DÜZENLENDİ
20 Mayıs 2017 - 11:17
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Hareketi Projesi kapsamında Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Lise Tanıtım Günleri” İlkadım 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlendi.
Etkinliğin açılışına İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlkadım İlçe Şube Müdürü Hıdır Okçu, Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
PROGRAM 2 GÜN SÜRECEK
Programda açılışında konuşan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu "Öğrencilerimizin üst öğrenim kurumlarına hazırlanırken en çok ihtiyaç duyduğu rehberlik ve yönlendirmedir. Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezimizin koordinasyonunda 2 gün sürecek bu tanıtımla 8'inci sınıf öğrencilerimiz il genelindeki liselerimizi daha yakından tanıyacak, tercih aşamasında zorlanmayacaktır" dedi.
BU ÇALIŞMASINI ÖNEMSİYORUM
İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise yaptığı konuşmada "İyi bir gelecek, iyi bir meslekten, iyi meslekte iyi bir tercihten geçer. Bu yüzden mesleği tanımak ve o mesleğe yönelik üniversite tercihi lise öğrenimi belirlenir. Samsun Maarif Hareketinin rehberlik ve yönlendirmeye yönelik bu çalışmasını önemsiyorum. Emeği geçenleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Lise Tanıtım Günleri’ne Samsun İli genelinde toplam 38 lise katılarak ortaokul öğrencilerine okulları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Atlamaz tüm stantları ziyaret ederek, öğrencilerden okulları hakkında bilgi aldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum