Liseli gençler 'kadına şiddet'i tartıştı

Liseli gençler ‘kadına şiddet’i tartıştı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, kadına yönelik şiddetin boyutlarını düzenledikleri canlı yayında enine boyuna

Liseli gençler 'kadına şiddet'i tartıştı
29 Kasım 2014 - 01:24
Liseli gençler ‘kadına şiddet’i tartıştı


Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, kadına yönelik şiddetin boyutlarını düzenledikleri canlı yayında enine boyuna masaya yatırdı


Samsun Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 Gazetecilik öğrencileri, Kadına Yönelik Şiddeti düzenledikleri ‘Olayların İçinden’ programında canlı yayında tartıştı.

CANLI YAYINDA TARTIŞTILAR

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi televizyon stüdyosunda yapılan programın moderatörlüğünü 10 Gazetecilik sınıfından Furkan Aytaş üstlendi. Enes Keleş, Elif Sümertaş, Simge Aksu ve Pınar Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, Elvan Çiçek Bolat son yaşanan kadına yönelik bir şiddet olayını, stüdyoya bağlanarak canlı olarak aktardı.

“AİLEDE EĞİTİM ÖNEMLİ”

Programda öğrenciler Türkiye’de kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına işaret ederek, bu konuda asıl çözümün ailede başladığını, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim çalışmalarının da arttırılması gerektiğini vurguladılar. Kadına şiddete mutlaka ‘dur’ denilmesi gerektiği üzerinde birleşen genç iletişimciler, şiddete maruz kalan kadınların mutlaka güvenlik güçleri ve kadın kuruluşlarından destek istemesi gerektiğini ifade ettiler.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum