MADALYANIN 9 TANESİNİ ALARAK TARİHE GEÇTİLER.

Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu’nda 23-24 2017 tarihleri arasında yapına müsabakalara 46 kız,105 erkek toplamda 151 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Samsun satranç 9 yaş İl birinciliği yarışma

MADALYANIN 9 TANESİNİ ALARAK TARİHE GEÇTİLER.
27 Aralık 2017 - 10:18
Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu’nda 23-24 2017 tarihleri arasında yapına müsabakalara 46 kız,105 erkek toplamda 151 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Samsun satranç 9 yaş İl birinciliği yarışmalarında Karadeniz İlkokulu öğretmeni Mustafa Ateş’in çalıştırdığı öğrenciler, satranç turnuvasında toplam 20 adet bulunan madalyanın 9 tanesini alarak. Büyük bir başarının altına imza attılar.
BUNU OKUL OLARAK BAŞARDIK
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Maarif Hareketi Projesi” kapsamında ‘Satrançla Büyüyorum Projesi’ne okullarında yürütülmekte olduklarını belirten Karadeniz İlkokulu Müdürü Ali Fuat Türkyılmaz,” Bu projenin amacı öğrencilerimizin hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini artıran, kişiliklerinin olumlu gelişmesine fayda sağlayan, dikkat dağınıklığının oluşmasını önleyen, özgüven duygusunu aşılayan, bir problemin farklı çözüm yollarını bulup en doğrusunu tahmin edebilme yeteneğini geliştiren, sosyal yönlerini geliştirip yeni arkadaşlıklar kurmasını sağlayan, kazanmanın verdiği sevinci de kaybetmenin verdiği üzüntüyü de yaşayarak hayatta kazanmak kadar kaybetmenin de doğal olduğunu kavramalarını sağlayan satranç sporunu sevdirmektir” dedi.
BİRLİKTE GÜZEL SONUÇLAR ALDIK
Okulumuz öğretmeni Mustafa Ateş’in ciddi çalışmaları öğrencilerimizin gayretleri aldığımız madalyalarla sonuç vermeye başladığını dile getiren Okul Müdürü Türkyılmaz,” Daha öncede katıldığımız bütün turnuvalarda madalyalar ve ödüller aldık. Ancak ilk defa bir turnuvada dokuz madalya birden alarak zannediyorum rekor kırdık. Alınan güzel sonuçlar öğrencilerimizin motivasyonunu artırarak daha azimli çalışmalarına ve dolayısıyla ileride daha başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyor, öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ediyorum” diye konuştu.
ERKEKLERDE
Kerem ÖKSÜZ – İl Dördüncüsü
Taha Utku TOSUN – İl Yedincisi
Yiğit ATAŞ – İl Onuncusu; olarak 3 madalya kazandı
KIZLARDA
Melike YILDIRIM – İl Birincisi
Elanur ÖZKURT – İl İkincisi
Zehra YILMAZ – İl Üçüncüsü
Nur Sima TANRIVER – İl Beşincisi
Zehra DEMİRBAŞ – İl Yedincisi
Melek KARAKOÇ – İl Dokuzuncusu; olarak 6 madalya aldı.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum