Madencilikte "Ölüm" Fıtrat Değildir!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Dr

Madencilikte "Ölüm" Fıtrat Değildir!
03 Aralık 2018 - 17:45
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutlayarak mesaj yayınladı.
Kundak mesajında;  “16 yıllık AKP iktidarı döneminde madencilik sektörü; havuz sermayesinin kar hırsına teslim edilerek, madencilikte yaşanan ölümler mesleğin fıtratı ve güzel ölümler olarak gören ilkel anlayışla yönetilmektedir” denildi.
4 Aralık Dünya Madenciler Günü Kutlu Olsun
Madencilikte “Ölüm” Fıtrat Değildir!
Denetimsiz, işçi güvenliği koşullarının sağlanmadığı, önlemlerin alınmadığı, aşırı kar hırsının ve aşırı üretimin hüküm sürdüğü madenlerimizde ölümlü kazalar artarak devam ediyor. Bugün bir yerlerde, bir evlat maden ocağından babası sağ salim dönsün diye hala yol gözlüyor, bugün bir yerlerde bir ana, madende kaybettiği evladı için hala ağıt yakıyor! Bunca acının üstüne, ölümlere engel olamayan yasaların revize edilmesi, eksiksiz uygulanması, denetimlerin daha da sıklaştırılması gerekirken, bugün hala maden ocakları madencilerimize mezar olmaya devam ediyor.
Soma faciasının üzerinden geçen yaklaşık 5,5 yılda Türkiye, yüzlerce maden emekçisini yitirdi. Bugün yaşadığımız onca madenci katliamına, onca faciaya rağmen hala ders çıkartılmadı, bir arpa boy yol alınmadı.
AKP iktidarı 16 yıldır madencilikte yaşanan ölümleri, ‘Güzel ölümler’ olarak görmeye, yitip giden madencilerin arkasından yaşanan ölümler de “normal“ “olağan” “kader” ve “fıtrat” olarak görülmeye devam ediyor.
CHP olarak; yeryüzü sıcak olsun diye o soğuk maden ocağına inip alınteriyle ekmeğini kazanan işçilerin emeklerini, alınterlerini savunacak ve onlara gerekli değeri verecek, çalışma koşullarını gelişmiş ülkeler düzeyine çıkartarak ölümlü iş kazalarını en aza indirecek tüm düzenlemeleri hayata geçireğiz.  Biz, o suskun zindanlarda ölümü göze alan bütün maden emekçilerimizin hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Bugün bir kez daha işçi cinayetine kurban giden maden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, şu anda maden ocaklarında kazma sallayan, maden çıkaran tüm maden emekçilerimizin Dünya Madenciler Günü'nü kutluyoruz dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum