Mahallelerde Gönül Sofrası

Canik Belediyesi'nin mahallelerde kurduğu Gönül Sofrası vatandaşları buluşturmaya devam ediyor

Mahallelerde Gönül Sofrası
08 Temmuz 2015 - 17:53
Canik Belediyesi'nin mahallelerde kurduğu Gönül Sofrası vatandaşları buluşturmaya devam ediyor. Yavuz Selim Mahallesi'nde verilen iftarda, Başkan Osman Genç, vatandaşlarla biraraya gelirken, mahalle halkı da kaynaşma imkânı buluyor.

Her gün Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin kişi İftar Sofrasında buluşturan Canik Belediyesi, mahallelerde de Gönül Sofrası kuruyor. Unutulmaya yüz tutan mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren Gönül Sofrasının bu seferki durağı Yavuz Selim Mahallesi oldu. Büyük ilginin yaşandığı iftar öncesinde tek tek masaları gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç, daha sonra önce kazanın başına geçip yemek dağıttı, ardından iftarını mahalle halkıyla açtı.

HERKES AYNI SOFRADA BULUŞUYOR

Gönül sofraları ile vatandaşlarla aynı sofrada buluşmayı, paylaşmayı, sohbet etmeyi ve sorunları dinlemeyi amaçladıklarını belirten Genç, "Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin insanımızı her akşam buluşturuyoruz. Ancak mahallelerimizde de aynı güzelliği yaşatalım istedik. Mahallelileri kaynaştırmak, paylaştırmak ve onları dinlemek için farklı mahallelerde Gönül Sofrası kuruyoruz. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor. Hep birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur" dedi.

'MANEVİ SORUMLULUĞUMUZ'

Ramazan'ın, kardeşlik ve dostluk olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Ramazan ihtiyaç sahiplerine gönüllerin daha bir özel açıldığı vakit demektir. Bunları bilerek, manevi sorumluluğumuz çerçevesinde, halkımıza güzel bir Ramazan armağan edebilmek için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Canik'te, her yıl Ramazanlar bir önceki yıla göre daha neşe ve coşkuyla yaşanıyor. Bu Ramazan da Canik'te çok güzel geçiyor. Kurduğumuz Gönül Sofraları ile Canik'in her yerinde Ramazan heyecanını yaşatıyoruz. İnşallah bu tabloyu çocuklarımız da geleceğe aktaracaktır" diye konuştu.

EVE MİSAFİR OLDU

İftar sonrasında Başkan Osman Genç, Yusuf ve Havva Mahran çiftinin davetini kırmayarak evlerine misafir burada. Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Selim Gökçen’in de bulunduğu ev ziyaretinde, Başkan Genç, Mahran çifti ve komşuları ile çay içti, sohbet etti. Yavuz Selim Mahallesi'ndeki iftar programına Başkan Osman Genç'in yanı sıra, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum