Makina Mühendisleri Odası, Ayvacık belediyesi ile "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" hakkında protokol imzaladı.

SAMSUN MMO AYVACIK’TA Makina Mühendisleri Odası, Ayvacık belediyesi ile “İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri” hakkında protokol imzaladı

Makina Mühendisleri Odası, Ayvacık belediyesi ile "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri" hakkında protokol imzaladı.
04 Aralık 2014 - 13:30
SAMSUN MMO AYVACIK’TA

Makina Mühendisleri Odası, Ayvacık belediyesi ile “İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri” hakkında protokol imzaladı.

Protokolü, Belediye Başkanlığı makamında Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er ve Belediye Başkanı Mustafa Belur imzaladı.

İmzalanan protokol gereği; asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Belediyemiz sınırlarımız içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin, protokol süresince kontrollerinin Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından TSE 81-1 veya 81-2 standartlarına göre gerçekleştirilecek.

İmzalanan İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri protokolü ile ilgili olarak basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er “Ayvacık Belediyesi ile imzalanan asansör kontrol protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Belediye, asansör montaj ve bakım firmaları ile birlikte Havza’da kullanımda olan insan/yük asansörlerin kontrollerini gerçekleştireceklerini, günlük hayatta yoğunlukla kullanılan ulaşım araçlarının başında asansörlerin geldiğini, oluşabilecek kazaların önüne geçilmesinde yapılacak olan kontrollerin titizlikle ve önemle bakılıp insan sağlığını etkileyecek tüm unsurları ortadan kaldırılacağını” açıkladı.

Protokolün, Ayvacık ilçesinde asansörlü binaların bakımı konusunda önem arz ettiğini belirten başkan Mustafa Belur  “İnsan yaşamını kolaylaştıran ve hayatımız için önemli bir etki oluşturan asansörlerin bakımı uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu yüzden ilçemiz de asansörlü binaların olması bizi bu konuda sorumlu kılmıştır. Teknoloji insanların gereksinim ve ihtiyaçlarına göre gelişmektedir. Bu ihtiyaç  ve gereksinimler genel olarak hayatı kolaylaştırma adına şekilleniyor. Hayatı kolaylaştıran asansörlerin daha güveli hale gelmesi için Belediye olarak üzerimize düşen bu sorumluluğun gereğini yapmış olduk” dedi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum