MANDA ISLAHINA 16 MİLYON TL DESTEK!

Samsun’da Yürütülmekte olan Anadolu Mandasının Halk Elinde Islahı Alt Projesi kapsamında 2018 yılına ait yürütme kurulu toplantısı 22 Kasım 2018 tarihinde İl müdürlüğü toplantı Salonunda gerçekleştiri

MANDA ISLAHINA 16 MİLYON TL DESTEK!
29 Kasım 2018 - 12:22
Samsun’da Yürütülmekte olan Anadolu Mandasının Halk Elinde Islahı Alt Projesi kapsamında 2018 yılına ait yürütme kurulu toplantısı 22 Kasım 2018 tarihinde İl müdürlüğü toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Samsun Tarım ve Orman il Müdürü Nail Kırmacı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Proje yetkilisi Özden Sarıkaya ve Yusuf Kaplan, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut Güler, Proje Lideri Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Erdem, Birlik Başkanı İsmail Metin, İl Müdürlüğü Teknik personeli ve Proje Teknik Personelleri katıldı.
16 MİLYON 208 BİN 650 TL ÖDEME YAPILDI
Manda varlığı bakımından Türkiye’de 1.sırada olduğunu vurgulayan Samsun Tarım ve Orman il Müdürü Nail Kırmacı ,”  Manda sayısındaki artışın süreceğine inanıyorum. Bu kapsamda Üniversite ve Yetiştirici Birliği ile koordineli çalışmaları devam edeceğiz. Islah projesi kapsamında 2011 yılından günümüze İlimizde 110 işletmeye 3 bin manda için 16 milyon 208 bin 650 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Islah projesi dışında Anaç manda ve malaklara da Bakanlığımız destekleri devam etmektedir” dedi.
TOPLANTIDA KALICI KONULAR ELE ALINDI
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Proje yetkilisi Özden Sarıkaya Başkanlığında toplanan yürütme kurulunda proje verimliliği açısından verimsiz, yaşlı ve sağlık problemi olan hayvanların projeden çıkarılması, eksilen hayvan materyalinin yerine proje ye dâhil hayvanlardan doğan damızlığa ayrılan hayvanlar ile tamamlanması,  2018 yılı destekleme müracaat formlarının,  yanı sız hak ediş il icmallerinin hazırlanması gibi konular ele alınarak karara bağlandı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum