MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, büyük önem verdiği projelerinin başında gelen Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti için tanıtım ve farkındalık oluşturmak için çaba gösteriyor

MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR!
09 Aralık 2015 - 18:32
Samsun Büyükşehir Belediyesi, büyük önem verdiği projelerinin başında gelen Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti için tanıtım ve farkındalık oluşturmak için çaba gösteriyor.

[gallery ids="40118,40119,40120"]
Kuş Cenneti’nde yapılan beton yol çalışmalarının ve tesislerin kullanıma hazır hale getirilmesinin ardından bölgeye görsel zenginlik katmak adına çalışmalar hızlandı. Alandaki çirkin ve kaçak yapılaşmaları ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri stetik uygulamalar kapsamında havaalanından itibaren şehrin belirli noktalarına Kuş Cenneti’ni tanıtan taglar ve tanıtım materyalleri yerleştiriyor. Samsun’un markası olmaya aday bir proje olarak yürütülen Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yaşayan canlıların özellikle kuşların rahatsız olacağı her türlü uygulamadan kaçınılıyor. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde tespiti yapılan 350 kuş, 355 bitki, 29 balık, 9 çift yaşamlı, 12 sürüngen ve 33 memeli türü koruma altına alındı. Nesli tükenmekte olan 15 kuş türünün de varlığını sürdürebilmesi için yoğun çaba harcanıyor.
Öte yandan, Kuş Cenneti’nin tanıtımı için çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda bastırdığı Kuş Cenneti temalı takvimleri Samsun’un dört bir yanında vatandaşlara dağıtıyor. “Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti görülmeyi bekliyor” mesajı verilen takvimde Kuş Cenneti’nde çekilen birbirinden güzel kuşların fotoğrafları yer alıyor. Takvimden edinmek isteyen vatandaşların Samsun Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi’nden temin edebileceği duyuruldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum