MDK-FUTBOL MİNİ DÜNYA KUPASINDA GİNE ŞAMPİYON

Samsun Uluslararası Öğrenci Derbeğinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve KYK İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği MDK-Futbol Mini Dünya Kupası Futbol Turnuvası, Gine - Brundi Finali ile

MDK-FUTBOL MİNİ DÜNYA KUPASINDA GİNE ŞAMPİYON
14 Mart 2017 - 11:06
2 7- Boş kalıp haber 1Samsun Uluslararası Öğrenci Derbeğinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve KYK İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği MDK-Futbol Mini Dünya Kupası Futbol Turnuvası, Gine - Brundi Finali ile sona erdi.
KUPA, MADALYA VE YARIM ALTIN ÖDÜL ÇEKİ VERİLDİ
16 ülke takımının katıldığı turnuvaya çok sayıda misafir uluslararası öğrenci ilgi gösterdi. Grup maçlarının ardından elemeli final maçlarına geçilerek tamamlanan turnuvada Suriye, Fas, Burundi ve Gine takımları yarı final oynarken Gine ile Burundi finalde karşılaştı. Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'un başlama vuruşu ile başlayan final maçının sonunda Gine Şampiyon olurken, Brundi ikinci, Suriye üçüncü oldu. Şampiyon olan Gine'nin madalya, kupa ve tam altın ödül çekini veren OMÜ rektör yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, MDK-Futbol Turnuvasının uluslararası öğrencilerin birbirleri ile münasebetini olumlu etkileyeceği ve kardeşlik hukukunun güçlenmesinde faydalı olacağını ifade etti. Turnuva ikincisi Brundi’ye ise kupa, madalya ve yarım altın ödül çekini veren OMÜ Genel Sekreteri, aynı zamanda Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Menderes Kabadayı," Sporun genç nesilim ahlaklı ve güçlü yetişmesinde aktif rol aldı ve bu tarz organizasyonların ayrıştırıcı değil birleştirici olduğuna inanıyorum aynı zamanda misafir öğrencilerin şehre ve kendi aralarındaki entegrasyona katkı sağladı" dedi.
KENDİLERİNİ YANLIZ VE YABANCI HİSSETMEDİLER
Turnuva üçüncüsü olan Suriye'ye ise madalya, kupa ve çeyrek altın ödül çekini taktım eden Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İşitme Engelliler Olimpiyatlar Seyirci Direktörü Süleyman Demirtaş, Bu kalitede faaliyetlerin her zaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından destek ve sonraki süreçte de misafir öğrencilere yönelik yeni spor faaliyetleri organize edilecek tüm  kurum olarak başta Gençlik ve Bakanımız  Akif Çağatay Kılıç olmak üzere her birimiz ülkemizde bulunan bütün Uluslararası öğrencilerin kendilerini yalnız ve yabancı hissetmemeleri adına atılan her türlü adımın desteklenmesi hassasiyetini taşıyoruz “diye konuştu MDK-Futbol 2017 organizasyonu şampiyonluk töreni ve hatıra fotoğrafı çekimleri ardından sona erdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum