MEDİCLUST KURULUYOR!...

Türkiye'yi yabancı cihaz bağımlığından kurtarabilmek için atılacak her türlü adımın yanında olacaklarının sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MediClust şirketinin kurulması içi

MEDİCLUST KURULUYOR!...
14 Eylül 2017 - 08:23
Türkiye'yi yabancı cihaz bağımlığından kurtarabilmek için atılacak her türlü adımın yanında olacaklarının sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MediClust şirketinin kurulması için düğmeye bastı. 8 ortaklı şirkete en büyük desteği Büyükşehir verecek.
Medikal ürünlerin sorunları ve çözüm önerileri toplantısı için MEDİKÜM Yönetim Kurulu üyeleri ile yaptığı toplantıda, tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın 3. kümelenme merkezi olan Samsun'da, tıbbi cihaz alımında yurt dışına bağımlılığın bitirilmesi için yapılacak çalışmalara tam destek sözü veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, vakit geçirmeden düğmeye bastı. Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük ortağı olduğu MediClust Medikal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulmasına ilişkin teklif, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu.
‘BAĞIMLILIĞI BİTİRMELİYİZ’ DEMİŞTİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Medikal Sanayi Kümelenme Derneği üyeleriyle bir araya gelerek sorunları ve sektörün geleceği hakkında görüşmüş, medikal sanayinin önünün açılması için her türlü çalışmayı yapacaklarının sözünü vermişti. Şehrin ekonomisini büyütmek için çalıştıklarını da söyleyen Başkan Yılmaz, “Bizim görevlerimizin içinde şehrin ekonomisini büyütmek, şehrin ekonomisine katkı verecek dinamiklerin önlerindeki engelleri kaldırmak, sanayicilerimizi teşvik etmek gibi şeyler var. Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe Samsun dünyanın 3. kümelenme merkezi. Bizim de tüm derdimiz Türkiye'nin tıbbi cihaz alımında yurt dışına bağımlılığı bitirmek" demişti.
MEDİCLUST A.Ş. MECLİS GÜNDEMİNDE
Yılmaz'ın MEDİKÜM üyeleriyle kısa bir süre önce yaptığı bu görüşmenin ardından her türlü tıbbi cihaz, alet ve yedek parçaları, laboratuvar malzemeleri, cerrahi malzemeler ve kimyasal, radyoloji ve nükleer tıp malzemeleri ile steril malzemeler ve kimyasal malzemeleri üretmek, ürettirilmek, toptan ve perakende alımını satımını, dağıtımını, ithalat ve ihracatı yapmak, servis ve bakım hizmetlerini vermek amacıyla MediClust Medikal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulmasına ilişkin teklif, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu.
EN BÜYÜK HİSSEDAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Önümüzdeki günlerde meclis komisyonlarında görüşüldükten sonra yeniden mecliste görüşülecek teklife göre, MediClust A.Ş'nin en büyük ortağı yüzde 93 hisseyle Büyükşehir Belediyesi olacak. 8 ortaklı şirkette; Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MED-KÜM) yüzde 1, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 1, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği yüzde 1, Samsun Teknopark A.Ş. yüzde 1, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 1, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası yüzde 1 ve Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) yüzde 1 hisseye sahip olacak. Toplam sermayesi 10 milyon TL olarak öngörülen şirket, üretilen ve satılan tüm malzemelerin yedek parçalarının pazarlanmasının yanı sıra ithalat ve ihracatını da gerçekleştirecek.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum