'MELEK YÜZLÜLER' TİYATRO SAHNESİNDE

Samsun'da 11’i Down Sendromlu olmak üzere toplam 26 öğrenciye tiyatro ve oyunculuk eğitimi verildi

'MELEK YÜZLÜLER' TİYATRO SAHNESİNDE
10 Nisan 2018 - 21:02
Samsun'da 11’i Down Sendromlu olmak üzere toplam 26 öğrenciye tiyatro ve oyunculuk eğitimi verildi. Öğrenciler, birlikte Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyununu sahneledi. Oyun çok beğenildi.
İlkadım Gençlik Merkezi Hayata Gülümse Projesi kapsamında, yaklaşık üç ay süren çalışmalarda eğitmen Esra Dedeoğlu gözetiminde 11’i Down Sendromlu olmak üzere toplam 26 öğrenciye tiyatro ve oyunculuk eğitimi verildi. 'Hayata Gülümse Projesi' kapsamında İlkadım Gençlik Merkezi ve Down-ÇED işbirliği ile hazırlanan “Pamuk Prenses ve Yedi Buçuk Cüceler” isimli tiyatro oyunu yoğun katılımla Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde sahnelendi.
GENÇLERİN PERFORMANSI ÇOK BEĞENİLDİ
Tiyatro oyununu Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz’ın yanı sıra İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Erdin, Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Demirci ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda davetliler izledi. Tiyatro oyununda gençlik merkezi üyesi gençlerin performansı çok beğenildi. İlgiyle takip edilen oyun başında Down Sendromlu çocukların piyano performansı ve seçilen şarkıları çalmaları büyük alkış aldı. Tiyatro oyununun sonunda selamla konuşmaları yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz tiyatro oyunu çok beğendiğini ifade ederek emeği geçen herkesi tebrik ederek teşekkür etti.
İLKADIM GENÇLİK MERKEZİ'NE TEŞEKKÜR
Down-ÇED Başkanı Ulviye Demirci, “Down Sendromlu çocuklarımıza kapılarını açarak Hayata Gülümse projesini yapan İlkadım Gençlik Merkezine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza tiyatro, okuma-yazma eğitimi, masa tenisi ve resim eğitimleri düzenlendi. Gençlik Merkezi gönüllü gençleri hem çocuklarımızla ilgilendi hem de  “Pamuk Prenses ve Yedi Buçuk Cüceler” isimli tiyatro oyunumuzda görev aldı. Bizlere bu imkânı sağlayan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Erdin beye ve çalışma arkadaşlarına, tiyatro oyunumuzu hazırlayan eğitmenimiz Esra Dedeoğlu hocamıza ve diğer eğitmenlere ve gönüllü gençlerimize çok teşekkür ederim” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum