Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in...

EEEE… ŞİMDİ NE OLACAK! Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in 30 Ağustos 1979 askeri şurasında Ege Ordu komutanlığından KKK’na oradan da Genel Kurmay başkanlığına atadığı 12 Eylül ihtilalin

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in...
10 Mayıs 2015 - 21:47
EEEE… ŞİMDİ NE OLACAK!

Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in 30 Ağustos 1979 askeri şurasında Ege Ordu komutanlığından KKK’na oradan da Genel Kurmay başkanlığına atadığı 12 Eylül ihtilalinin lideri Kenan Evren, başta eski başbakanlar CHP lideri Bülent Ecevit ve AP lideri Süleyman Demirel’i Zincir Bozan’a, MHP Lideri Alparslan Türkeş ve merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve arkadaşlarını da Mamak dil okuluna kapatmış günlerce yargılatmış.

TBMM’yi kapatmış meşru hükümeti görevden almış ve binlerce STÖ başkanı ve yönetim kurulu üyesini bir gecede evinden aldırtmış, kurduğu sıkıyönetim mahkemelerinde Hamdi Sevinç gibi hâkimlerin ve hatta hâkim olmayan hukukçu olmadığı için cüppe giyemeyen mahkeme başkanlarının verdiği kararlarla daha çocuk yaşta onlarca genci idama mahkûm eden, sörf yapar gibi bir sağdan bir soldan adam asıp zevk yapan Kenan Evren’i bu aziz millet %91,5 evet oyuyla T.C. 7 Cumhurbaşkanı seçmekle kalmadı, birde aynı kararname ile Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya, Nejat Tümer ve Sedat Celasun’u cumhurbaşkanı konseyi üyesi seçerek köşkte şan şöhret içinde 7 yıl oturmasını sağladılar.

Düşünebiliyor musunuz kraliyetle yönetilen İngiltere’de Kraliçe’den sonra ikinci sırada Başbakan gelirken, Türkiye Cumhuriyetinde Cumhurbaşkanı Kenan Evren 5 konsey üyesi ve 6. sırada TBMM başkanı, 7 sırada Başbakan geliyordu. Tüm buna saygı gösteren bu millet 6 ay önce % 91,5 oy vererek Cumhurbaşkanı seçtiği Kenan Evren’in 6 ay sonra meydanlara inip MDP lideri Turgut Sunalp’a oy istemesine aynı saygıyı göstermedi. Hatta hazmedemedi oyunu gidip %61 ile Turgut Özal’ın ANAP’ına vererek tek başına iktidar yaptı.

İşte o günler merhum Özal’ın anılarında şöyle anlatıyordu; Bu millet bizi seçti ancak köşkten tek bir tebrik alamadığımız gibi aklımıza BTP’yi kuran Ali Fethi Esener geldi. Acaba ona yaptığını bize de yapar mı? Seçimleri yok sayar, partimizi kapatır mı? Çünkü köşkten gelin hükümeti kurun diyen yoktu. Mecburen biz arayıp randevu istedik. Köşke çıktık bizi tam bir asker edasıyla karşılayan Cumhurbaşkanı Evren elimi sıkarken kendime doğru çekip öptüm. Havayı biraz olsun yumuşattım ve hükümeti kurma görevini aldım ve hükümeti kurdum. Bir müddet sonra eski Cumhurbaşkanımız Celal Bayar vefat etti. Devlet mezarlığına gömmek için bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Evren’in onaylaması gerekiyordu. Kendisini nezaketen aradım, bana bu adam müebbet hapse mahkûm olmuş afla dışarı çıkmış devlet mezarlığına gömemezsiniz dedi. Ben kararnameye tüm bakanlarım imza koydu size gönderiyorum dedim. Bana süratle imzalamadan geri gönderirim deyince zar zor devlet törenine razı ettim. Merhum Cumhurbaşkanı Bayar’ı Bursa’ya kendi köyüne defin ettirdim. Bana bir müddet sonra Genel Kurmay Başkanı Necdet Uruğ emekli oluyor,  KKK Orgeneral Necdet Öztorun’u Genel Kurmay Başkanı yapacaksın deyince anında ret ettim. 1Ordu komutanı Orgeneral Necip Torumtay’ı 1 günlüğüne KKK, bir gün sonrada Genelkurmay başkanı yaptım. Görev süresi bitince hiç istemeyerek de olsa Cumhurbaşkanlığını kendisinden devir aldım diyordu.

Kenan Evren yargılandığı 12 Eylül davasında mahkeme rütbeleri sökülerek er seviyesine indirildikten sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi ve vefat etti.

EEE… Şimdi ne olacak? Darbe yaptığı için müebbet hapse mahkûm edilmiş eski Cumhurbaşkanımız Evren devlet töreni ile devlet mezarlığına defin kararnamesi haşmetli ve kudretli Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından imzalanacak mı?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum