Merhum başbuğ Alparslan Türkeş'in...

MHP Nereye Yürüyor! Merhum başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının ardından olaylı bir kongre ile genel başkan seçilen Dr

Merhum başbuğ Alparslan Türkeş'in...
05 Haziran 2015 - 10:49
MHP Nereye Yürüyor!

Merhum başbuğ Alparslan Türkeş’in vefatının ardından olaylı bir kongre ile genel başkan seçilen Dr. Devlet Bahçeli girdiği ilk genel seçimde merkez sağın en büyük TBMM’nin ikinci büyük partisi olarak 57 Hükümete ortak olmuş.

Kemal Derviş kanunlarını anında uygulamaya alarak T.C.nin ekonomisini batmaktan kurtarmış buna rağmen 2002 genel seçimlerinde TBMM dışında kalmış. Dr. Devlet Bahçeli 2007 genel seçimleriyle yeniden TBMM’ye dönmeyi başarmış ilk iş olarak 367 rezaletini saf dışı etmek adına Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesine katkı sağlamıştır.

2011 genel seçimlerinde oyları yeniden yükselen MHP 29 Mart 2014 yerel seçimlerinde Adana, Mersin, Manisa gibi 3 büyük şehir 113 ilçe 224 ilçe ve belde belediyesini kazanan MHP’nin aldığı toplam oy %16 yı yakalamıştı. Bu oyun karşılığı genel seçimde 133 milletvekiline eşittir.

MHP bu saatten sonra söylemlerini değiştirerek AK Parti politikalarını amansızca eleştirmeye başlayınca vatandaş da taban bulmuş sessiz çoğunluğun sesi olmuştur. Vatandaş işte bak benim gibi düşünüyor sesimi TBMM de duyuruyor derdime dermanı oluyor diyerek MHP’ye yüklenmeye destek olmaya başlamıştır.

İşte bu nokta beni 1999 genel seçimleri öncesine getirdi iktidar ortağı ANAP’ın İl Başkanı merhum Osman Aslan’a durumunuz nasıl dedim. Bana MHP müthiş bir yükselişte tek başına iktidar veya kesinlikle iktidar ortağıdır dedi. Bende kendisine MHP 1994 genel seçimleriyle TBMM dışında kaldı sen 1999 genel seçimleriyle TBMM girecek ve iktidar olacak biraz abartılı bir tahmin değil mi? dedim. Bana ANAP 1983 genel seçimleriyle TBMM’ye girdik. 2 kez tek başına iktidar 4 kez iktidar ortağı olduk. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirleri yönettik. Biz bu ülkeye çağ atlattık. Barajlar, otoyollar, boğaz köprüsü ilk yerli savaş uçağımızı F 16 ları yaptık. Her eve her köye her mezraya yol, su, elektrik, telefon ve internet getirdik. Kooperatifçiliği özendirdik. Düşük faizli kredi verdik herkesi ev sahibi yaptık. Çok şey değiştirdik bu milletin cebi bizimle para gördü ancak çok yıprandık bittik tükendik. Ben TBMM’ye de gireceğimize inanmıyorum dedi.

İşte bu noktada tecrübeli siyasetçi merhum Aslan’a Allah rahmet eylesin diyorum ve geçtiğimiz hafta Kuveyt ziyaretimiz sırasında Atatürk havalimanı VİP salonunda tanıştığım pilot bana Suriye hava sahası bize kapalı. Irak hava sahası İŞİD tehdidi altında. İran üzerinden dolaşıyoruz yolculuk 2 Saatten 4 saatte çıktı. Yalnız bu kadar mı? Değil. Dünya lideri cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesi Türkiye’ye Libya, Yemen, Mısır gibi Müslüman ülkeler bize hava sahalarını kapatmış.  Dış politikada hal böyle iken iç politikada başta milli ordumuz olmak üzere tüm kurumlarla kavga eden Ak Partinin milli görüş tabanından hızla ayrılarak eski ANAP, DP, MHP ve CHP’lilerle hiçbir yere gideceğine inanmıyorum. 2002 genel seçimleriyle tek başına iktidar olan Ak Partinin Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile girdiği ilk ve son seçim olacağına inanıyor, Genel Seçim Sonuçları Ülkeme Milletime Hayırlı Olsun Diyorum!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum