MERMİ BİR MİLİM SOLA SAPSA ŞEHİTSİN

CHP Samsun İl Başkanı Av

MERMİ BİR MİLİM SOLA SAPSA ŞEHİTSİN
20 Eylül 2016 - 22:32
7-bos-kalip-haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz,  CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır ve İl yöneticileri ile birlikte, gaziler günü dolayısıyla, 1997 yılında Kuzey Irak'ta teröristlerle girdiği çatışmada gazi olan Cengiz Soykan'ı, evinde ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Akcagöz, "Gaziler, canlarını vatanın milletin bölünmez bütünlüğü için ortaya atmış vatan evlatlarıdır. Onlara ne kadar minnet duysak, o kadar azdır. Gazilerimizi de, şehitlerimizi de bu anlamlı günde saygıyla ve şükranla yâd ediyoruz. Bu anlamlı günde aklımıza gelen ilk büyük gazi, bu toprakları düşman işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ulu önder 1Atatürk ve dedelerimiz, bu ülkeyi bize armağan ettiler. Bu vatan uğruna kimi şehit oldu, kimi gazi. Gazilik, sadece belirlenen bir haftada kutlanacak ya da hatırlanacak kadar ucuz bir kavram değildir. Yaşadığımız her günü, onlara borçluyuz. Bu nedenle, bu anlamlı hafta vesilesiyle tüm gazilerimizin haftasını kutluyor, hayatta olanlara sağlık, aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum" dedi.
Şehit yakınlarına tanınan hakların, gazilere de tanınması gerektiğini belirten Tufan Akcagöz, " Her iki şehit yakınına kamuda çalışma hakkı tanınıyor. Bu, şehitlerimize azdır bile. Ama gazilerimizin de bu hakkı verilmelidir. Mermi bir milim sağa sapsa gazi, bir milim sola sapsa şehit oluyorsunuz. Gazilerimizin sadece tek bir yakınına kamuda çalışma olanağı tanınıyor. Bu doğru değil. Gazilerimiz bunu hak etmiyor" dedi.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum