MHP Grup Başkan Vekili Usta Memleketi Havza'da

MHP Gurup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta memleketi Samsun’un Havza ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu

MHP Grup Başkan Vekili Usta Memleketi Havza'da
06 Mart 2017 - 18:16
7- Boş kalıp haberMHP Gurup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta memleketi Samsun’un Havza ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Usta’ya Havza MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri eşlik ettiler.
MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta ilk olarak Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ziyaret ederek oda Başkanı Erkan Acar’dan Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında bilgiler aldı.
MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta organize sanayi bölgesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek iş ve istihdamın ilçemizi için önemini bilmekteyiz her yıl göç veren Havza ilçesinin ekonomik alanda kalkınması ve göç olaylarının önüne geçebilmesi için OSB’nin faaliyete geçmesi önem arz etmektedir. Yapılması gereken işler noktasında Havza Ticaret ve Sanayi Odamıza desteğimiz tamdır” dedi.
1Usta daha sonra Havza Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının AB hibe programları kapsamındaki "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenimin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında kalifiye eleman yetiştirmek ve kadın istihdamını arttırmak amaçlı ve istihdam garantili Fırsat Verirsen Kadın Başarır Projesinde eğitim gören bayanlar ile bir araya geldi ve burada da proje hakkında Havza TSO Başkanı Erkan Acar’dan bilgiler aldı.
Acar projenin kalifiye eleman yetiştirmek ve kadınların istihdamda ki payı arttırmak amacı taşıdığını belirterek; “Şuan yüz kursiyerimiz var ve kendilerine günlük 10 Euro ödeme yapılmakta” dedi.
MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta ise konuşmasında projenin Havza için önemli bir proje olduğunu ve ülkede temel problemin işsizlik sorunu olduğu belirterek; “İşsizlik genel bir problem. Özellikle kadınlarda iş gücüne katılım oranı çok düşük. 3’te 1, yani çalışma çağındaki her üç kadınımızda sadece biri işgücüne katılıyor. Bununda bir kısmı iş bulabiliyor bir kısmı bulamıyor. Burada en büyük problemlerden biri de mesleksizlik. İşsizlikten de ziyade mesleksizlik. ‘Ne iş olsa yaparım ağabey.’ Mantığı iş değil. Dolayısı ile bu proje meslek edindirme anlamadı güzel bir hizmet. Bu insanları yetiştiriyoruz. Bu yetişmiş insanların kalıcı tesislerde istihdam edilmesi de önemli bir konu” dedi.
Usta 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günün yanaşması nedeni ile kursiyer bayanların günü kutlayarak; “İnşallah burada öğrendiklerinizi çalışma hayatında kullanma fırsatını yakalarsınız” dedi. MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta daha sonra proje kapsamında tekstil atölyesinde eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti ve Havza TSO Başkanı Erkan Acar çalışmalar hakkında bilgiler aldı. MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta ziyaret sonunda kısa bir süre hemşerileri ile görüşerek bir dizi program için Çorum’a geçti.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum