MHP'nin merhum lideri...

MHP DELEGASYONU MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in vefatının ardından 1999 genel ve yerel seçimlerine giderken çiçeği burnundaki genel Başkan Dr

MHP'nin merhum lideri...
16 Haziran 2015 - 10:21
MHP DELEGASYONU

MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’in vefatının ardından 1999 genel ve yerel seçimlerine giderken çiçeği burnundaki genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli yurt çapında teşkilatlara ön seçim yapacaksınız, milletvekili adaylarınızı ön seçimde belirleyeceksiniz demişti.

Trabzon MHP delegasyonu ilk sıraya Nail Çelebi ikinci sıraya Orhan Bıçakçı’yı koymuştu. Liste Ankara’ya gitti aynen tasdik oldu ve geldi. MHP TBMM’nin ikinci büyük partisi olurken Trabzon’da ilk ve son kez iki milletvekili birden çıkartmayı başardı.

İktidar ortağı olan MHP’nin Ankara milletvekili bayındırlık ve iskân bakanı Koray Aydın1990 yılında mahkeme kararıyla zağnos vadisinde durdurulan tanjant yolunu bitiş noktası olan limandan başlatıyor Beşirli havalimanı sahil geçiş yolunu projelendirip ihale ediyor anında start veriyor. Durmak üzere olan Sarp Samsun duble yoluna start veriyor. Havalimanında bize başbakan yardımcısı Mesut Yılmaz bu yolun teminatı Koray Aydın’dır. Biz başlattık bitirmek bakan Aydın’a nasip olacaktır dedi. Başta Düzköy afet evleri olmak üzere ilçelerimizde afet evleri beton yollar start alıyor.

Trabzon milletvekili Nail Çelebi TIP Fakültesinin yeni yerine taşınmasının ardından 14 yıldır boş duran yıkılmayı bekleyen bugünkü Ahı Evren kalp cerrahi hastanesi binasının il özel idare kaynaklarıyla ihale ettiriyor. Tarımsal projeler, balıkçılık projelerinin yanı sıra, zağnos vadisi ve tabakhane kentsel dönüşüm projesi için TOKİ’yi devreye sokuyor. Devlet bakanı Sadi Somuncuoğlu TOKİ Başkan yardımcısı merhum Şükrü Öner başkanlığında bir heyeti Trabzon’a gönderiyor.  Zamanın Valisi Adil Yazar bugünkü Yıldızlı TOKİ arazisini kendilerine öneriyor, arazi beğeniliyor iki vadi boşaltılacak hak sahiplerine buradan takas usulü ev verilecek. TOKİ ve valilik protokolü imzalıyor zamanın belediye başkanı şimdi etik kurulu üyesi Asım Aykan Yıldızlı belediye sınırları içerisinde bulunan bu alan Milli Emlak’tan bana tahsisli benim mezarlık arazimdir diyerek hiçte etik olamayacak biçimde mahkemeye başvuruyor. Mahkeme Başkan Aykan’ı haklı buluyor kentsel dönüşümü durduruyor. (2004 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Volkan Canalioğlu mahkeme kararını yok hükmünde sayıyor ve anında bu araziyi bila bedel TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a bir protokolle devir ediyor)

Diğer milletvekili Orhan Bıçakçı ise Beşikdüzü plajı yanında deniz kıyında 5 katlı güzel bir aile apartmanı yaptırıyor önüne dalga kıranı bile devlet koyuyor!

3 Kasım 2002 genel seçimleri gelip kapıyı çalıyor. İl başkanı Zeki Vardaloğlu bu görevinden istifa edip milletvekili listesinde yer bulamazken il başkan yardımcıları Muammer Demeli, Ali Sağır, il sekreteri Burhan Bekar ve il muhasibi Ekrem Öztürk hummalı bir çalışma ile milletvekili Orhan Bıçakçı’yı liste başı yaparken Nail Çelebi’yi 7. sıraya koyuyor. İşte o tarihten sonra genel başkan Dr. Devlet bahçeli MHP delegasyonuna güvenmediğinden başta Trabzon olmak üzere hiçbir ile ön secim yetkisi vermiyor. Kıssadan Hisse!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum