Milli Egemenlik Kavramını Tarumar Etmiştir!

CHP Samsun İl Başkanı Av

Milli Egemenlik Kavramını Tarumar Etmiştir!
22 Nisan 2016 - 10:35
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 96. Yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada;

Milli egemenliğimizin, bağımsızlığımızın, laik ve sosyal hukuk devletimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 96. yılının coşku ve heyecanını taşıyoruz.
Bu büyük gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiştir. Bu özellik bu anlamlı günü daha da önemli kılmaktadır. 23 Nisan 1920 tarihi ile birlikte egemenliğin milletin kendisine ait olduğu, saltanat ya da bir başka zümreye teslim edilemeyecek değerde olduğu tasdik olunmuştur.
Milli egemenlik kavramı içinde her inanç kültüründen ve etnik kökenden insan vardır. Kurtuluş mücadelesi doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, topyekûn verilmiş bir savaştır. Bugün için 23 Nisan 1920 tarihi daha da önem kazanmıştır.
İktidar sarhoşluğu içinde bulunan AKP hükümeti göreve geldiği günden bu ana kadar sözde milletten yana görüntü sergileyerek kendisinden olana hürmet göstermiş, kendisinden olmayanı dışlamış ve bu anlamda milli egemenlik kavramını da tarumar etmiştir.
Milli egemenlik millet iradesinin tecellisidir. Ancak bu, baskıcı bir siyaset anlayışı geliştirmek için kullanılamaz. Bu nedenle bugün Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak, bize dayatılmaya çalışılan baskıcı zihniyete sonuna kadar karşı çıkıyoruz.
23 Nisan tarihi bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan olarak bırakılmıştır. Çocuklarına bayram armağan eden başka bir lider olmadığı gibi başka bir ülke de yoktur. Bu bizim en büyük kıvancımızdır.
23 Nisan 1920 tarihinde açılan ilk meclis gazi unvanına sahiptir. Savaş kazanan meclistir. Şimdi bu meclis bir takım unsurlarıyla Cumhurbaşkanı’nın saltanatını sağlamlaştırmak için çaba harcamaktadır.
Milletimiz bundan 96 yıl önce üzerine çöken kara bulutları dağıtmayı nasıl başardı ise bugün de karşı karşıya kaldığı badireyi egemenliğini elinden alıp kendisinde toplamayı amaç edinen şer düşünceyi atlatacak güçtedir.
Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, milletimize bu bayramı armağan eden eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum