MİNİK YÜREKLERE AĞAÇ SEVGİSİ AŞILANACAK….

Samsun’un Çarşamba İlçesindeki Nene Hatun Anaokulunda uygulanmaya başlanan “Okullarda Orman Programı” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

MİNİK YÜREKLERE AĞAÇ SEVGİSİ AŞILANACAK….
28 Şubat 2017 - 13:03
7- Boş kalıp haberSamsun’un Çarşamba İlçesindeki Nene Hatun Anaokulunda uygulanmaya başlanan “Okullarda Orman Programı” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Okulun çok amaçlı salonunda proje koordinatörü öğretmenleri Elif Aslanbay ve Züleyha Macit tarafından organize edilen etkinliği minik öğrenciler büyük ilgiyle takip etti.
ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KACINILMAZ BİR PPOĞRAM
Nene Hatun Anaokulu’nda orman programının start aldığını belirten proje koordinatörü öğretmeni Elif Aslanbay ,”Okulumuzda iki yıl sürecek olan bu programda yapılacak olanları sırasıyla çocuklarımıza orman sevgisinin aşılanmasının onların geleceği için kaçınılmaz olduğu programın Dünyada FEE (Foundation for Environmental  Education) tarafından yürütülüyor Ülkemizde ise 2004 yılından itibaren TÜRÇEV (Türkiye Çevre Vakfı) tarafından uygulanmaya başlatıldı. Programın uygulanması süresince ağaç dikmek, orman gezisi yapmak,  orman ve çocuk fotoğraf sergisi açmak vb. Birçok etkinliğe daha yer verileceğinin bilgisini aktardık” dedi.
MÜDÜR PELİT EMEĞİ GEÇENKERE TEŞEKKÜR ETTİ
Yaşadığı çevreyi bilen ve onu korumanın bilincine ulaşmış bireyleri geleceğe hazırlamayı amaçladıklarını vurgulayan Okul Müdürü Katibe Pelit, ”Öncelikle bu projenin uygulanmasında emeği geçen koordinatör öğretmenlere teşekkür ediyorum Okulun vizyoner duruşuyla örtüşen bu ve benzeri projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam edecek. Ormanların korunması konusunda çok daha ilgi çekici etkinlikler düzenlenecek. Koordinatör öğretmenlere her türlü desteği verileceğim ”diye konuştu. Program tanıtım toplantısı katılımcıların hep birlikte orman yemini etmeleriyle sona erdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum