MOBİLYA DEKORASYON FUARI AÇILDI

TÜYAP Fuarcılık tarafından Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Samsun Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi

MOBİLYA DEKORASYON FUARI AÇILDI
15 Mart 2016 - 19:03
TÜYAP Fuarcılık tarafından Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Samsun Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, “Mobilyacılık sektörünün Karadeniz Bölgesi’nin tek ihtisas fuarına Samsun’da bugün ev sahipliği yapıyoruz. Bugün ayrıca Samsun’dan tüm Türkiye’ye ‘Samsun, ülkemizin en önemli üretim mobilya havzası olma yolunda kararlı bir biçimde yoluna devam etmektedir’ mesajını veriyoruz. Mobilya fuarımızı sırasıyla inşaat, tarım, otomobil ve gıda fuarları takip edecektir” dedi.

[gallery ids="46415,46414,46413"]

ÜRÜNÜMÜZÜ ONUN AYAĞINA GÖTÜRÜRSEK PARA KAZANACAĞIZ
Mobilya sektörünün Türkiye’nin ihracatında en şanslı sektörlerden birisi olduğunu belirten Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Meclis Başkanı Ali Rıza Ercan, “Gerek el imalatında gerekse bant mobilyada dünyada yarışamayacağımız bir ülke yok. Umarım burada katılımcılar beklentilerinin karşılığını alacaklardır. Ancak fuarlar hemen geri dönüşüm ve para kazanılan oluşumlardan ziyade bir organizasyondur ve tanıtım için yapılır. Biz kendimizi tanıtırsak ve müşterinin ayağına gidersek, ürünümüzü onun ayağına götürürsek para kazanacağız. Buralar müşteri ile bizim organizasyonun birleştiği yerlerdir. Bu fuar bu bölge açısından son derece önemli bir fuardır. Gerek el imalatı mobilya, gerek bant mobilya, kereste ve madeni mobilyada dâhil olmak üzere ihracatımız 2 milyar dolar civarındadır. Sadece İtalya’nın 2014 yılı ithalatı 20 milyar dolardır. Dünyada mobilya sektörü açısından ülkemiz hem bakir, hem de ihracatı en güçlü sektörlerden birisine sahip bir ülkedir. Yeter ki biz bu potansiyelimizin farkına varalım ve yeter ki biz bu potansiyelimizi harekete geçirelim” diye konuştu.
BATIPARK’DA VEYA DOĞUPARK’DA FUAR YAPMAYA ÇALIŞIYORDUK

[gallery ids="46464"]


Samsun fuarcılığının son dönemlerde sıçrama yaptığına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  “Fuar alanının yapılmadan önceki halini hepimiz çok iyi biliyoruz. Önceden çadırlarda, Batıpark’da veya Doğupark’da fuar yapmaya çalışıyorduk. Bunlar bizim şehrimize yakışmıyordu. Şimdi ise burada her ay bir fuara ev sahipliği yapıyoruz. Şehrimiz kongre turizminde de zıplama yapıyor. Mobilya, ülkemizin en önemli ihraç ürünlerinden birisidir. Ancak 2 milyar dolar olan dış satım bu kadar başarı elde etmiş bir ülke için yeterli değildir” dedi.
YAKLAŞIK BİR BUÇUK YILDIR BİZ BURADA KONGRELER YAPIYORUZ

[gallery ids="46465"]
Markalaşmaya önem gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali İbrahim Şahin, “Daha önceki Valimizin, şimdiki Diyarbakır Valimizin bu Fuar ve Kongre Merkezi’nin kurulduğu arazinin alınmasında çok emekleri olmuştur. Onun için bu vesileyle Diyarbakır Valimizi buradan anar, şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi iletirsek hakkını teslim etmiş oluruz diye düşünüyorum. Değerli misafirler yaklaşık bir buçuk yıldır biz burada kongreler yapıyoruz. En son kongrenin bir yıl öncesinde birinci kitap fuarını 50 bin kişi ziyaret etmişti. Kitap fuarımızın ilki istenen ziyaretçi sayısına ulaşmamıştı ama ikinci kitap fuarının ziyaretçi sayısının 100 bini geçmiş olması herkesin yüzünü güldürdü. Bu yüzden önümüzdeki yıl düzenlenecek olan kitap fuarı için bu yıl buraya katılmayan kitap yayın evleri şimdiden yerlerini rezerve ettirmişler, bu da Samsun için çok sevindiricidir. İnşallah Samsun halkı çok kitap okur” diye konuştu.
MARKALARIMIZI SINIRLARIMIZIN DIŞINDA ORALARDA GÖRMEYE BAŞLADIK

Bugünkü mobilya fuarında belki başlangıçta arzu edilen rakamlar bulunmayabilir ama önümüzdeki sene daha fazla katılımların yanı sıra burası bir cazibe merkezi halini alacağını belirten Vali İbrahim Şahin, ”Çünkü Türkiye’nin bazı illerinde mobilya fuarları düzenlenmektedir. Ama Karadeniz Bölgesi’nde ki mobilya fuarı, özellikle bu bölgede mobilyacılığı ilk başlatan şehir olarak Samsun’da yapılıyor olması da sevindiricidir. Biz sınırlarımızın dışına çıktığımızda kendi markamızı bulmakta zorlanıyorduk. Ama son dönemlerde markalarımızı sınırlarımızın dışında oralarda görmeye başladık. Onun için biz yeni yeni markalar oluşturmak zorundayız. Sizin ürettiğiniz unvansız bir ürün 3-5 birime satılıyorken, aynı ürün markalandığında 300-500 birime kadar çıkabiliyor” şeklinde konuştu.
DAHA KALİTELİ ÜRÜNLER ÜRETİP DÜNYAYA AÇILMAK DURUMUNDAYIZ
Bu anlamda biz biraz daha farklı ürünler üretmek zorundayız ifadesini kullanan Vali Şahin,” Biz biraz daha farklı inovatif ürünler üretmek durumundayız. Samsun’daki mobilyacılar için söylüyorum. Biraz daha endüstriyel ürünlere doğru kayma durumumuz var. Mobilyalar yavaş, yavaş hızlı tüketim aracı olmaya başladı. Onun için daha kaliteli ürünler üretip dünyaya açılmak durumundayız. Samsun Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin gerçekten yüzük taşı mesafesinde bir yerdir. Onun için bu bölgeyi parlatmak durumundayız. Bu fuarların yanında mutlaka kongre turizmini Samsun’a getirmek durumundayız. Biz biraz da buna talip olmak durumundayız ki, Samsun’u turizm adına da geliştirelim. Bu binanın kazandırılmasında katkısı olan, emeği geçen herkese yürekten teşekkür etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
FUAR KATILIMCILAR TARAFINAN BÜYÜK BİR  İLGİ GÖRDÜ
Konuşmalarının ardından ‘Samsun Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte fuara katılan Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarların sergilendiği stantları gezdi.15-20 Mart 2016 tarihleri arasında açık kalacak olan ‘Samsun Mobilya, İç Mimari, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nın açılış törenine ayrıca, Ak Parti Samsun Milletvekillerinden Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı Haluk Şimşek, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,  TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum